НАЗК готує тендер із доопрацювання системи е-декларацій

НАЗК готує тендер із доопрацювання системи е-декларацій

Укрінформ
Національне агентство з питань запобігання корупції планує до кінця року розробити технічне завдання на доопрацювання системи е-декларування, а в новому році провести тендер на закупівлю послуг з розробки відповідного програмного забезпечення.

Про це на брифінгу в середу заявила голова Національного агентства з питань запобігання корупції Наталія Корчак, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"В силу тієї програми, яка  була розроблена ТОВ "Міранда",система е-декларування наразі існує як корзинка, що накопичує і оприлюднює інформацію. НАЗК впродовж усіх цих місяців активно проводило переговори з держателями відповідних реєстрів, і ми маємо до них доступ. Але сама система е-декларування поки що не має автоматичного доступу в режимі реального часу до всіх баз даних. Тому це буде другий етап вдосконалення системи електронного декларування, щоб вона мала завершений вигляд", - сказала Корчак.

Вона зауважила, що це досить складна процедура, тому НАЗК розпочне процес доопрацювання системи  з наступного року, коли агентство отримає відповідні кошти на оплату цієї роботи,  які вже закладені у бюджет на 2017 рік.

Корчак поінформувала, що НАЗК розіслало листи профільним державним установам з пропозицією долучитися до розробки технічного завдання на оновлену, тобто доопрацьовану, систему електронного декларування, однак на неї мало хто відгукнувся. Тому працівники ІT-департаменту НАЗК розробили свій проект технічного завдання, який згодом буде оприлюднений.

Корчак повідомила, що найближчим часом планується провести круглий стіл за участю працівників приватних ІT-компаній, щоб іще раз порадитися з професіоналами з приводу удосконалення системи.

"Ми у такому форматі маємо вирішити дуже важливе питання - хто візьме на себе функцію написання техніко-економічного обгрунтування, що дуже важливо, і вже доопрацювання технічного завдання. Ми плануємо, що вже до нового року матимемо готові документи і будемо очікувати новий бюджет, щоб провести відповідні тендерні закупівлі даних послуг і доопрацювати в межах виділеного бюджету дану систему е-декларування", - резюмувала голова НАЗК.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-