У чотирьох мільйонів українців зарплата менша 1,5 тисячі - Порошенко

У чотирьох мільйонів українців зарплата менша 1,5 тисячі - Порошенко

Укрінформ
Боротьба з бідністю стає першим пріоритетом влади. З 1 січня відбудеться підвищення мінімальної заробітної плати удвічі.

Про це сказав Президент Петро Порошенко в Житомирі під час представлення нового голови облдержадміністрації Ігоря Гундича, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"З першого січня мінімальну заробітну плату буде підвищено в два рази. Для чого це робиться? Перше - це боротьба з бідністю. Чотири мільйони українців зараз працюють і мають заробітну платню менше 1,5 тис. гривень", - наголосив Президент.

Глава держави також додав, що бізнес отримав зниження податкового навантаження на зарплату - з 43% до 20%. Було б логічно, на думку Порошенка, за рахунок цього ресурсу підвищити зарплату найманим працівникам.

Глава держави додав, що оскільки збільшиться розмір мінімальної заробітної плати, то відповідно, збільшаться податкові надходження до місцевих бюджетів, а саме в наступному році місцеві бюджети отримають 7,7 млрд грн від податку на доходи фізичних осіб, яким оподатковується мінімальна заробітна плата, уточнив Порошенко.

Президент також нагадав що з 1 грудня на 10% зросте розмір пенсій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-