Заробітчани дали Україні більше грошей, ніж інвестори - експерт

Заробітчани дали Україні більше грошей, ніж інвестори - експерт

Укрінформ
Українці, які працюють за кордоном, уже давно стали вагомим фактором економіки, оскільки за останні 5 років в Україну перераховано близько 35 млрд доларів.

Про це заявив президент ГО "Всеукраїнська Асоціація компаній з міжнародного працевлаштування" Василь Воскобойник під час прес-конференції в Укрінформі.

“Наші заробітчани давно вже стали вагомим фактором української економіки. За останні 5 років в Україну було перераховано близько 35 млрд доларів”, - сказав Воскобойник.

За його словами, у 2013 році Національний банк України зафіксував рекорд із перерахунку грошей від заробітчан у сумі 8,5 млрд доларів. Ця сума значно перевищує всі іноземні інвестиції, що надходять в Україну.

Водночас, президент ГО зауважив, що більшість українців не мають на меті залишатися жити за кордоном, а, заробивши гроші, прагнуть повернутися додому.

“Але повертатися, ми сподіваємося, українці будуть уже європейцями, людьми, які звикли працювати по легальному трудовому контракту, легально платити податки, страхувати власне життя. Ми сподіваємося, що вони не будуть миритися як із чиновниками, так і з роботодавцями, які стараються максимально занизити рівень заробітних плат, таким чином виштовхуючи їх із країни. Сподіваємося, що, коли українці почнуть застосовувати свої знання на території України, то почнеться реальний процес євроінтеграції”, - підкреслив він.

Воскобойник також констатував, що наразі українцям заважають працювати за кордоном велика кількість шахраїв, які паразитують на ринку міжнародного працевлаштування. Так, наразі це близько 90% учасників ринку.

“Вирішити цю проблему може посилення умов роботи на цьому ринку. З одного боку, я виступаю за те, аби максимально полегшити вхід новим учасникам ринку шляхом переведення ліцензії виключно в ліцензію повідомного характеру, а інше - це введення окремої статті у Кримінальний кодекс з реально жорстким покаранням за протиправні дії, що здійснюються на цьому ринку”, - наголосив президент ГО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-