Розенко назвав вакцинацію питанням нацбезпеки: Україна пасе задніх у світі

Розенко назвав вакцинацію питанням нацбезпеки: Україна пасе задніх у світі

Укрінформ
Серед пріоритетних завдань уряду стоїть питання охоплення найширшої кількості населення України вакцинацією.

Про це під час круглого столу, присвяченого проблемам імунізації в Україні, сказав віце-прем'єр-міністр Павло Розенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми визначаємо для уряду України, що питання вакцинації населення для нас є пріоритетним завданням і питанням національної безпеки. Нинішній стан імунізації на сьогоднішній день є недостатнім», - сказав Розенко.

Він зазначив, що в 2016 році Україна мала найнижчий рівень вакцинації в Європі і одне з останніх місць в у світі. 

За даними ВООЗ, на сьогоднішній день вакциновано приблизно половину населення України, тоді як за рекомендаціями ВООЗ рівень імунізації має становити не менше 95%.

Розенко наголосив, що минулого року, коли уряд передав закупівлі за державними програмами лікування міжнародним організаціям, це створило певний прорив виключення корупційної складової при закупівлі ліків і дозволило зрушити з місця питання охоплення імунізацією дітей.

Втім він зазначив, що така схема закупівель є тимчасовою, і, згідно з законодавством, уряд повинен розробити власний механізм закупівель ліків та лікарських засобів до 2019 року. Серед нагальних питань він назвав також інформування населення щодо необхідності вакцинування.

«Ми розглядаємо це питання на найвищому рівні. Ми маємо підвищити інформаційну політику в цьому напрямку, адже сьогодні у суспільстві панує надто багато міфів. Багато хто на цьому робить велику політику і свідомо перекручує реальний стан речей», - сказав Розенко.

Він наголосив, що зараз 90% закуплених через міжнародні організації вакцин за бюджетними програмами 2015 року вже доставлені до регіонів, і не повинно бути жодих проблем з їх отриманням усіма охочими. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-