Трюдо відповів на лист хлопчика-українця, який лікується в Канаді

Трюдо відповів на лист хлопчика-українця, який лікується в Канаді

Укрінформ
12-річний Микола Нижниковський, який проходить лікування у Канаді після підриву на міні в Донецькій області, отримав листа підтримки від прем'єр-міністра Джастіна Трюдо. 

Про це сам Трюдо написав на своїй сторінці у Твіттері.

«Мене глибоко зворушив лист Миколи. Його позитивне ставлення та хоробрість надихає усіх нас», - зазначив Трюдо.

Микола Нижниковський ще в липні особисто написав та надіслав Джастіну Трюдо листа, у якому дякував за щедрий прийом на канадській землі. «Медичні експерти з Вашої країни не лише дали мені надію та підтримку, але й можливість знову ходити, завдячуючи протезам. <...> Прапори України та Канади прикрашають мої «нові ноги» майже як татуювання», - написав Микола у своєму листі прем'єр-міністру.

Своєю чергою Джастін Трюдо пообіцяв підтримувати «хоробрих українців, подібних на Миколу». «Стосунки, які ти встановив із тими, хто турбується про тебе у моєму рідному Монреалі є гарним прикладом потужних зв’язків між Канадою та Україною. Ти можеш гордо носити прапори Канади та України на своїх нових ногах як символ міцної дружби між нашим країнами», - відповів Трюдо.

Нагадаємо, Микола Нижниковський разом із братом підірвався на міні у рідному Володарському Донецької області минулого року. Його молодший брат загинув, а Микола втратив три кінцівки. Однак, завдячуючи допомозі волонтерів, він разом із мамою прибув до Монреаля, де канадські лікарі змогли встановити йому протези. Тепер хлопцеві належить пройти тривалу фізичну та психологічну реабілітацію.

Допомогти Миколці фінансово або дізнатися більше інформації про нього можна за посиланням

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-