В Україні понад 100 тисяч дітей живуть і вчаться в «СРСР» - Кулеба

В Україні понад 100 тисяч дітей живуть і вчаться в «СРСР» - Кулеба

Укрінформ
 Уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба заявив, що в Україні понад 100 тисяч дітей отримують  освіту і живуть у застарілій  радянській системі інтернатних закладів.

Про це  він заявив під час парламентьських слухань на тему: «Права дитини в Україні: забезпечення, дотримання, захист», повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Нарешті в першому читанні парламент проголосував за закон про освіту, на мій погляд, прогресивний закон. Водночас, понад сто тисяч дітей отримують освіту і живуть у старій радянській системі інтернатних закладів. Їх право на освіту реалізується шляхом порушення права на сім'ю", - сказав він.

Водночас, за словами заступника міністра соцполітики Сергія Устименка, на тимчасово непідконтрольній українській владі території проживає майже 12 тисяч дітей.

"Майже 12 тисяч дітей продовжують проживати на непідконтрольній Україні території, на території окупованого Криму, або виїхали до Росії і їхня доля невідома", - сказав Устименко.

Раніше повідомлялося, що в Україні станом на жовтень обліковано майже 1,7 мільйона внутрішньо переміщених осіб, у тому числі 236 тисяч дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-