Ситник: З проектом

Ситник: З проектом "Стіна" не все гладко

Укрінформ
В рамках розслідування можливої корупційної складової при реалізації проекту "Стіна" необхідно допитати велике коло людей, провести експертизи і встановити, чи мала місце нецільова розтрата коштів.

Про це заявив директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Ситник повідомив, що слідчі органи проводять великий масив роботи по цій справі. "Скажімо так, не все гладко з проектом "Стіна". Необхідно провести ще дуже багато роботи: фактичний огляд, вивчення кошторисної документації, проведення експертиз, ревізій", - розповів він.

При цьому директор НАБУ підкреслив: "Поки що ми бачимо певні невідповідності, але говорити про шкоду та винних осіб ще рано".

Відповідаючи на уточнююче питання про те, чи означає це, що слідство ще не наблизилося до того, щоб комусь пред'являти підозри, директор НАБУ сказав: "Там за кожну ділянку відповідали різні люди, і досить велике коло людей, яких треба допитати, і відповідно прийняти рішення".

Як повідомлялося, у вересні 2014 року колишній на той час прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив про початок проекту "Стіна". Наприкінці 2015 року голова Державної прикордонної служби України Віктор Назаренко повідомляв, що реалізація проекту на той час зосереджена на території Чернігівської та Харківської областей.

На облаштування держкордону з РФ в 2016 році виділено лише 60 млн грн з 200 млн грн, запланованих у державному бюджеті України, повідомляла Держприкордонслужба у липні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-