Мінфін перевірить ті соцвиплати, які не зможе Мінсоцполітики - Рева

Мінфін перевірить ті соцвиплати, які не зможе Мінсоцполітики - Рева

Укрінформ
Міністерство фінансів буде верифікувати ті соціальні виплати, які не зможе перевірити Міністерство соціальної політики.

Про це заявив міністр соцполітики Андрій Рева, повідомляє прес-служба відомства. 

"Нещодавно ми з цього приводу (верифікація соцвиплат. - Ред.) зустрічалися з міністром фінансів і дійшли логічного висновку: Мінфін повинен займатися верифікацією тих виплат, що їх не може перевірити Мінсоцполітики. Наприклад, це соцвиплати ВПО. Адже ми не можемо взяти в СБУ списки осіб, які перетинали лінію розмежування, а Мінфін може. Або ми не можемо дізнатися про прибутки, отримані субсидіянтами з відсотків по депозитах, - а в Мінфіні ці дані є. Ми не можемо відстежити факти здійснення покупок, - а в Мінфіну є така можливість”, - зазначив Рева.

За його словами, коли було вирішено провести верифікації соцвиплат, йшлося про жахливі зловживання на десятки мільярдів гривень. Проте, як стверджують у Мінсоцполітики, виявлені Мінфіном порушення соціальних органів звелися до огріхів в іменах, прізвищах та номерах ідентифікаційних кодів.

«Ми повернулися до питання гарних ідей та їх поганої реалізації. Верифікація соцвиплат закінчилася тим, чим слід було й очікувати: чим більше гучних заяв, тим менше результатів», - додав Рева. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-