Україна вимагатиме від Росії видати екс-начальника київської ДАІ – ГПУ

Україна вимагатиме від Росії видати екс-начальника київської ДАІ – ГПУ

Укрінформ
Україна підтвердила РФ, що вимагатиме видачі екс-начальника  Миколи Макаренка, готується клопотання. 

Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" заявив заступник генпрокурора України Євген Єнін. 

"Зазначена особа дійсно затримана на підставі оголошення її в міжнародний розшук Інтерполом за клопотанням української сторони. На даному етапі до нього застосовано тимчасовий арешт. Ми перебуваємо в тісному контакті з російською стороною і вже здійснюємо переклад клопотання про затримання та видачу цієї особи Україні. Російській стороні ми підтвердили факт, що будемо вимагати видачі цієї особи", - заявив Єнін.

Після того як російська сторона завершить перевірку Макаренка, буде прийнято рішення про видачу, сказав заступник генпрокурора.

"Зараз я не бачу особливих проблем з його подальшою видачею російською стороною. Такого плану особи без проблем передаються російською стороною до нас, і ми передаємо їх хабарників і грабіжників... За статтями, що йому інкримінуються, йому може загрожувати до 3 років позбавлення волі. Зараз передчасно коментувати кваліфікацію", - зазначив Єнін.

Як повідомлялося, російські правоохоронці затримали в аеропорту "Домодєдово" в Москві колишнього начальника Управління Державної автоінспекції в Києві Миколу Макаренка, який перебував у міжнародному розшуку за підозрою в корупції. За інформацією джерела в правоохоронних органах, Макаренко пропонував хабар російським правоохоронцям за те, щоб його відпустили.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-