МІП для блокування російського сигналу потрібні десятки мільйонів

МІП для блокування російського сигналу потрібні десятки мільйонів

Укрінформ
Міністерство інформаційної політики України очікує виділення десятків мільйонів гривень на закупівлю обладнання, за допомогою якого можна буде блокувати в областях України сигнал заборонених російських теле- і радіоканалів та поширювати якісний український сигнал у її прикордонних регіонах.

Про це поінформував журналістів у середу у перерві засідання колегії Херсонської облдержадміністрації заступник міністра інформаційної політики України Артем Біденко, який взяв участь у роботі колегії, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Тут є "білі плями", є дуже багато російського сигналу, а сигнал український недостатньо хороший. Є заходи, які стосуються блокування російського сигналу, є документи "ДСК" (під грифом "Для службового користування" - ред.), які подані нашим міністерством на розгляд Кабінету міністрів, і стосуються, скажімо так, фінансування цих заходів. Ми чекаємо від Міністерства фінансів виділення коштів на закупівлю відповідного обладнання, з допомогою якого буде блокуватися відповідний (російський - ред.) сигнал. Сума вимірюється декількома десятками мільйонів гривень", - розповів Біденко.

За його словами, ці кошти буде виділено не для Міністерства інформаційної політики, а для силових органів, які безпосередньо займатимуться даною роботою.

Біденко також повідомив, що дане обладнання буде розміщено не тільки у прикордонній з анексованим Росією Кримом Херсонщині. "Це стосується не тільки Херсонської області, це стосується тих областей, де є прогалини, де є "білі плями" в українському сигналі. Це Одеська область, Херсонська область, це зона АТО, це Чернігівська і Волинська області", - сказав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-