Президент дав Героя України капітанові Олександру Лавренку - посмертно

Президент дав Героя України капітанові Олександру Лавренку - посмертно

Укрінформ
Президент Петро Порошенко підписав указ про присвоєння звання Героя України з удостоєнням ордена "Золота Зірка" капітанові Олександру Лавренку посмертно.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

"Командир танкової роти танкового батальйону 93 окремої гвардійської механізованої бригади оперативного командування "Південь" капітан Лавренко удостоєний високої державної нагороди за виняткову мужність, героїзм і самопожертву, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі", - зазначається у повідомленні.

Як інформує прес-служба Президента, 21 липня 2014 року у боях за селище Піски (Донецька область) екіпаж танка, яким командував капітан Лавренко, у складі зведеної танкової роти за підтримки механізованого взводу вів бій по захопленню опорного пункту терористів, що дало б змогу закріпитися на підступах до обласного центру підрозділам ЗСУ у Донецькому аеропорту. Увірвавшись у селище, екіпаж танка капітана Лавренка знищив опорний пункт терористів і дві ворожі мінометні обслуги. Захопивши блокпост, екіпаж прикривав вогнем механізований підрозділ.

Отримавши інформацію про початок контратаки терористів, Лавренко одним із перших висунувся на імовірний рубіж, відірвавшись далеко вперед від інших танків роти. Терористи відкрили по танку вогонь із гранатометів, кулеметів та автоматів. Ухиляючись від вогню, бойова машина наїхала на потужний фугас. Капітан дістав тяжкі поранення, однак не здався ворогу та не допустив захоплення бойової машини.

"Олександр Лавренко підірвався у танку разом з екіпажем. Ціною власного життя екіпаж зірвав контратаку терористів на щойно зайняті позиції українських військових", - наголошується у повідомленні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-