Фейгін: Умерову потрібне незалежне медичне обстеження

Фейгін: Умерову потрібне незалежне медичне обстеження

Укрінформ
Заступнику голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерову необхідна незалежна медична експертиза.

Про це адвокат Марк Фейгін сказав кореспондентові Укрінформу.

«Повернувся з Криму о 4-й годині минулої ночі. Ми там обговорювали багато питань стратегії і тактики захисту в справах кримських татар. Зокрема, у справі Ільмі Умерова. Його звільнення з психдиспансеру (7 вересня, - ред.) я розцінюю не як перемогу, а лише як перший крок на правильному шляху», - сказав Фейгін.

За його словами, один із можливих наступних кроків у справі Умерова – призначення авторитетної незалежної медичної експертизи, обстеження, можливо, поза межами Криму, поза межами Росії. «У разі якщо буде знайдено серйозне захворювання, суд вправі звільнити Умерова від відповідальності в цій і без того вкрай сумнівній справі. Кожен, хто бачив її ефір, підтвердить – там немає ніякого екстремізму», - вважає адвокат.

Нагадаємо, Ільмі Умеров з травня 2016 року звинувачується за ч. 2. ст. 280.1 (публічні заклики до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності Російської Федерації, вчинені з використанням мережі "Інтернет") КК РФ, що передбачає покарання до п'яти років позбавлення волі. З Умерова взята підписка про невиїзд. ФСБ звинувачує Умерова в тому, що 19 березня 2016 року в Києві в прямому ефірі кримськотатарського українського телеканалу "ATR" він говорив про необхідність повернення Криму під юрисдикцію України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-