У Раді пропонують запровадити День героїзму

У Раді пропонують запровадити День героїзму

Укрінформ
Комітет Верховної Ради з національної безпеки і оборони сьогодні на своєму засіданні прийняв рішення звернутися до парламенту з поданням про встановлення 29 серпня Днем героїзму і вшанування пам'яті загиблих воїнів під час АТО.

За це рішення висловилась більшість народних депутатів присутніх на засіданні Комітету, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Встановити щорічно 29 серпня Днем героїзму і вшанування пам'яті загиблих воїнів під час АТО і рекомендувати парламенту прийняти відповідну постанову», - сказав голова комітету Сергій Пашинський.

Як відомо, 29 серпня 2014 року, всупереч домовленості про "зелений коридор" для виходу українських військових з оточення під Іловайськом, підрозділи ЗС РФ за безпосередньої вказівки керівництва Генерального штабу РФ впритул розстріляли з важкого озброєння колони українських військових. У результаті вчинення віроломного вбивства загинуло 366 осіб, 429 отримали поранення, 300 потрапили у полон. Унаслідок знищення техніки Збройні сили України зазнали втрат на суму біля 300 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-