Під Радою вшанували пам'ять нацгвардійців, що загинули рік тому

Під Радою вшанували пам'ять нацгвардійців, що загинули рік тому

Фото
Укрінформ
На площі Конституції перед Верховною Радою вшанували пам'ять нацгвардійців, які загинули рік тому внаслідок сутичок під парламентом.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, меморіальні заходи розпочалися з виконання Гімну України.

Вшанувати пам'ять Ігоря Дебріна, Олександра Костини, Дмитра Сластнікова та Богдана Дацюка прийшли їхні родичі, а також військовослужбовці Нацгвардії та Національної поліції. На заході були присутні перший заступник Голови ВР Ірина Геращенко, заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий, командувач Нацгвардії Юрій Аллеров, народні депутати Андрій Тетерук і Антон Геращенко.

«Розривається серце, що пройшов рік, а рана не зажила у родичів, близьких, знайомих цих чотирьох хлопців, як не зажила вона і в інших українців», - сказала  Геращенко.

ФОТОГАЛЕРЕЯ (15 фото)

Фото: Павло Багмут/Укрінформ

Присутні на заході вшанували загиблих хвилиною мовчання,  поклали квіти та лампадки до чотирьох фотографій загиблих.

Рік тому, 31 серпня 2015 року, під стінами українського парламенту сталися сутички, в результаті яких загинули 4 бійці Нацгвардії. Приводом для протестів стало підтримання Верховною Радою в першому читанні зміни до Конституції України щодо децентралізації. Представники «Свободи», Радикальної партії Олега Ляшка, Громадської платформи та УКРОПу, організували мітинг під Верховною Радою з метою не допустити прийняття цього законопроекту. Крім того, паралельний мітинг проводила Українська асоціація власників зброї з вимогою прийняття закону про цивільних обіг зброї та боєприпасів.

Одразу ж після ухвалення депутатами законопроекту протестувальники почали наступ на будівлю Верховної Ради, яку охороняв кордон правоохоронців. У їхній бік спочатку кидали бруківку, димові шашки, пакети зі сльозогінним газом, а потім і бойову гранату. Унаслідок сутичок загинули 4 бійці Нацгвардії, по медичну допомогу звернулося понад 150 людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-