У Києві завершилися річні збори Світового конгресу українців

У Києві завершилися річні збори Світового конгресу українців

Фото
Укрінформ
Завершилися Річні загальні збори Світового конгресу українців, що 25-27 серпня проходили в Червоному корпусі Київського національного університету за участю українських високопосадовців, науковців, експертів, громадських активістів.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Внесок закордонних українців у підтримку України та нашу спільну перемогу воістину неоціненний», - сказав Голова Верховної Ради Андрій Парубій, вітаючи присутніх з відкриттям зборів.

У зборах під головуванням президента СКУ Евгена Чолія (Канада) брали участь, зокрема, міністри, заступники міністрів та депутати Верховної Ради.

Цього року, під час важких реформ, здійснюваних в державі, був зроблений акцент на практичній роботі, максимальному спрощенні реалізації ідей та активності світової спільноти в допомозі Україні та її реформам. Про це свідчать самі назви круглих столів, на яких високопосадовці, експерти та громадські активісти вели максимально відвертий, діловий діалог: «Координація підтримки України» (25 серпня); «Гуманітарні ініціативи СКУ в допомозі Україні», «Просування позитивного іміджу України» (26 серпня), «Сприяння економічному розвитку України» (27 серпня).

Особливо знаменним був круглий стіл, учасницею та модератором якого була виконуючий обов’язки міністра охорони здоров’я Уляна Супрун. Колишня громадянка США, вона два роки тому після початку війни стала директором програми СКУ «Захист патріотів». Наслідки цієї праці були настільки вагомими, що за деякий час  Супрун стала заступником, а потім – виконуючим обов’язки міністра охорони здоров’я.

Закінчилися збори напрацюванням та схваленням резолюції Річних загальних зборів СКУ. Слід зазначити, що переважна більшість делегатів українських організацій з Росії була вимушена утриматись від обговорення та прийняття резолюції, оскільки там відверто говорилося про агресивну політику РФ, що  може підпадати під чинне законодавство Росії про «розпалення міжнаціональної ворожнечі». Крім того, СКУ входить до «патріотичного стоп-листу небажаних організацій» в РФ.

Насамкінець окремою темою було обговорення святкування 50-річчя СКУ в 2017 році. Це буде ціла низка заходів, концертів, науково-практичних конференцій по всьому світу (Нью-Йорк, Буенос-Айрес, Мельбурн, Брюссель, тощо). Святкові заходи розпочнуться в лютому 2017 року в Торонто. 25-26 серпня в Києві відбудуться чергові Річні збори СКУ, після чого делегати переїдуть до Львова, де 27-30 серпня за підтримки місцевих властей та активістів пройдуть Дні української діаспори (попередня домовленість про подібні заходи наразі є також з Полтавою, Харковом, Дніпром, Запоріжжям, Бердянськом).

Як повідомляв Укрінформ, раніше відбулося  підписання Меморандуму про співпрацю між Міністерством інформаційної політики України (МІП) та СКУ. Меморандумом передбачено спільну роботу в напрямку створення позитивного іміджу України в світі, розвиток свободи слова, інформування української та світової громадськості про головні питання внутрішньої та зовнішньої політики України, створення ефективних механізмів поширення суспільно важливої інформації та підвищення обізнаності громадян в нашій країні та світі, зокрема через створений МІП державний телеканал іномовлення UATV.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-