Аваков відкрив меморіал загиблим у АТО нацгвардійцям

Аваков відкрив меморіал загиблим у АТО нацгвардійцям

Фото, відео
Укрінформ
Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков відкрив меморіал загиблим військовослужбовцям Північного територіального об'єднання Нацгвардії України під час виконання службових обов'язків.

В урочистому відкритті меморіалу на території Північного Київського оперативно-територіального об'єднання взяли участь командувач Нацгвардії Юрій Алеров, представники Білоцерківської громади, які безпосередньо встановлювали цей пам'ятник, Юрій Петрик, народні депутати України, родичі, близькі і побратими загиблих нацгвардійців, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Час минає і час багато що стирає, але ми не повинні забути подвиг цих хлопців. І ми маємо  зробити все, щоб перемогти в цій війні, по суті, за Незалежність України", - сказав він.

Аваков відзначив, що у війні не буває переможців, "війна ця завжди поразка".

"Але коли так сталося, ми відстоїмо Україну. Слава нашим воїнам, Слава Україні!", - підкреслив він.

Міністр додав, що на пам'ятнику вибито 109 прізвищ загиблих воїнів. З яких, 25 нацгвардійців батальйону імені Кульчицького, 1-го і 2-го резервного батальйону, 62 бійці Донбасу, добровольці, які прийшли в Національну гвардію і загинули.

"Масштаб цієї трагедії зрозумілий нам зараз і його буде видно ще через час, але на подвигу наших добровольців ми повинні будувати наші збройні сили, нашу Гвардію, щоб ні кому не було повадно сунутися до нас", - додав він.

Фото, відео: МВС України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-