У Києві починається Всесвітній форум українців

У Києві починається Всесвітній форум українців

Укрінформ
На VI Всесвітній форум українців, який відбудеться 20-21 серпня в Українському домі в Києві, мають приїхати понад 300 делегацій.

Про це повідомив голова Української всесвітньої координаційної ради Михайло Ратушний.

"Кожні п'ять років ми збираємося в Києві. Цього року буде VI Всесвітній форум українців. Маю повідомити, що на нього згідно з реєстрацією мають з'їхатися представники 35 держав світу. Ми чекаємо більше 300 делегацій. Форум відбуватиметься 20-21 серпня тут в історичному місці - на Європейській площі в Українському домі", - сказав Ратушний.

За його словами, зібрання закордонних українців передусім ставлять за мету вирішення тих питань, що стоять перед українською діаспорою. Адже за межами України, за різними оцінками, проживає від 15 до 20 млн українців. Найчисленніші українські громади проживають у Російській Федерації та Сполучених Штатах - 2 млн і 1,5 млн українців відповідно.

У межах Форуму пройде 10 секцій, на яких обговорюватимуться державне будівництво, гуманітарна, молодіжна політика, правнича та інформаційна політика, освіта та виховання,  питання трудової міграції, економічної та інвестиційної політики. На форумі обговорять і  проблеми волонтерства та захисту українців на окупованих територіях, а також духовності і церковного життя в Україні та закордонного українства.

"З ініціативи учасників форуму обговорюватиметься питання церковного життя. Активно ініціювали  обговорення цього питання представники греко-католицької церкви. Також будуть запрошені представники Київського патріархату та протестантських конфесій", - сказав Ратушний.  

Всесвітній Форум українців проходить кожні  п'ять років у Києві, напередодні Дня Незалежності. Перший Форум відбувся у першу річницю Незалежності у 1992 році. Тоді до Києва з'їхалося майже 5 тисяч представників української діаспори.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-