Е-декларування: у ПРООН кажуть, що не мають доказів несправностей

Е-декларування: у ПРООН кажуть, що не мають доказів несправностей

Укрінформ
Керівництво Програми розвитку ООН в Україні хоче побачити дані щодо технічних проблем із системою електронного декларування, про які заявляють у Держспецзв’язку і Нацагентстві з питань запобігання корупції. 

Про це в ефірі Громадського сказав керівник проекту «Прозорість та доброчесність публічного сектора» ПРООН в Україні Іван Пресняков.

«Ми цих проблем не бачили, і досі ні Держспецзв’язок, ні НАЗК нам досі не надали ніяких свідчень того, що продукт, за який ми заплатили гроші, має якісь технічні вади», – сказав він.

Пресняков вважає, що ці дані треба оприлюднити і для широкого загалу для того, щоб була можливість їх всебічного обговорення.

«Як тільки цей документ стане публічним, то, по-перше, відсіються всі страхи і спекуляції щодо роботи системи, а, по-друге, можна буде випрацювати швидкий план для подолання проблем впродовж кількох днів», – розказав Пресняков.

Нагадаємо: 15 серпня опівночі сайт Національного агентства із запобігання корупції відкрив доступ до інтерфейсу електронного декларування попри відсутність атестату захисту інформації, який є необхідним у відповідності до законодавства.

Водночас, через відсутність атестату, декларації не можна використовувати як доказ в суді, а посадовців, що опублікують неправдиву інформацію про свої статки, неможливо буде притягнути до відповідальності.

У Євросоюзі вже заявили, що запуск системи електронного декларування з сертифікатом технічної безпеки є ключовою умовою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-