У кожному центрі зайнятості буде відповідальний за працевлаштування АТОшників

У кожному центрі зайнятості буде відповідальний за працевлаштування АТОшників

Укрінформ
Державна служба зайнятості призначить в усіх своїх регіональних підрозділах окрему особу, відповідальну за працевлаштування учасників АТО.

Про це на прес-конференції в Укрінформі у вівторок заявив в.о. голови Державної служби зайнятості Валерій Ярошенко.

"Уже прийнято кадрове рішення, що в усіх центрах зайнятості - від маленького районного, де десять осіб, до великого обласного - буде конкретна людина, яка відповідатиме тільки за працевлаштування тих, хто сьогодні захищає Україну на сході", - сказав він.

Ярошенко пояснив, що у Держслужбі зайнятості хочуть побудувати роботу з учасниками АТО таким чином, щоб уже з моменту мобілізації через військомат з'ясовувати, хто призивається, коли повертається, яку професію має і чи має взагалі. "Тобто ми хочемо предметно працювати з кожною людиною", - зазначив Ярошенко.

Він поінформував, що з початку бойових дій на обліку в Держслужбі зайнятості перебувало 38 600 учасників АТО, з них 36 500 отримували допомогу по безробіттю, а працевлаштувати вдалося 8 450 осіб.

"Ми проаналізували, що кожний четвертий з них зайняв керівну посаду того чи іншого рівня, 30% працюють в обслуговуванні та експлуатації установ та машин, 15% стали кваліфікованими робітниками, 10% пішли працювати в аграрний сектор і лісове господарство", - повідомив Ярошенко.

Окрім того, додав він, майже 2 тис. учасників АТО відкрили власний бізнес за сприяння служби зайнятості, отримавши одноразову допомогу на це.

В. о. голови Держслужби зайнятості також нагадав, що 30 серпня набирають чинності законодавчі зміни у порядок працевлаштування учасників АТО, що, на його думку, дасть змогу значно прискорити цей процес. Зокрема, закон передбачає повну компенсацію роботодавцю єдиного соціального внеску при їх працевлаштуванні за направленням служби зайнятості на строк не менше двох років. Крім того, за цією категорією безробітних закріплюється квота у 5% на підприємствах, установах та організаціях, де працює понад 20 співробітників.

"Прописані в законі положення розв'яжуть нам руки і дадуть нові важелі для прискорення пошуку роботи учасникам бойових дій у зоні АТО. Ми прогнозуємо, що кожний демобілізований військовий, готовий до виходу на ринок праці, матиме можливість, як мінімум, на 40% швидше знайти роботу", - вважає Ярошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-