Справа

Справа "Торнадо": підозрюваного забрала швидка, суд відклали на тиждень

Укрінформ
Оболонський районний суд міста Києва переніс розгляд справи щодо екс-співробітників роти "Торнадо", які підозрюються в скоєнні злочинів в зоні АТО, у зв’язку з тим, що одного з підозрюваних забрала швидка.

Про це у вівторок журналістам заявив один з адвокатів бійців "Торнадо" Володимир Якимов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні мало було відбутися засідання суду об 11:30... початок засідання затягнувся... Потім нас викликав головуючий суддя і оголосив, що засідання перенесено на 23 серпня у зв'язку з тим, що викликали швидку допомогу і госпіталізували одного з обвинувачених, це Гульчук", - сказав він.

За словами Якимова, у Гульчука підозра на внутрішній крововилив, можливо відкрилася виразка. Адвокат зазначив, що підозрюваного Гульчука повезли до лікарні швидкої допомоги.

Початок засідання 23 серпня заплановано на 11:30.

Нагадаэмо, 2 серпня представники кількох добровольчих батальйонів заблокували виходи з будівлі Оболонського райсуду Києва, де мало відбутися чергове засідання у справі екс-співробітників роти "Торнадо". Вони вимагали, щоб справа розглядалася швидше і щоб суд проходив у відкритому режимі.

Бійці принесли під будівлю суду шини, якими заблокували металеву хвіртку і огорожу навколо будівлі. Згодом під судом виникла сутичка між протестувальниками та правоохоронцями, в ході якої люди в формі "Торнадо" намагалися закидати шинами, борошном і пляшками з водою правоохоронців. Крім цього, як стверджували очевидці протестувальники також застосовували проти правоохоронців сльозогінний газ. Деякі ЗМІ повідомили, що нібито застосували сльозогінний газ правоохоронці.

Ситуація заспокоїлась лише під вечір, і лише пізно вночі правоохоронці змогли вивезти фігурантів справи з будівлі суду до СІЗО.

Столична поліція відкрила дві кримінальних провадження внаслідок сутичок, які сталися у вівторок біля Оболонського суду Києва.

Глава столичної поліції Андрій Крищенко в середу в ефірі телеканалу “112 Україна” повідомив, що у ході сутичок між співробітниками Нацполіції і Нацгвардії з протестувальниками під будівлею Оболонського райсуду Києва від отруєння газом постраждали 27 силовиків. При цьому він підкреслив, що правоохоронці газ не застосовували, і додав, що з місця подій поліція вилучила кілька порожніх балончиків від газу "Кобра", який не є штатним спецзасобом ні поліції, ані Нацгвардії.

Перенесене на 3 серпня судове засідання не відбулося у зв'язку з тим, що підозрюваних не було доставлено до суду.

Як повідомлялося, 12 бійців "Торнадо" утримуються у Лук'янівському СІЗО Києва. За словами головного військового прокурора Анатолія Матіоса, затримані бійці підозрюються у викраденні людей в зоні АТО і тортурах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-