Заставу для екс-посадовця НБУ, що привласнив 800 млн, зменшили вшестеро

Заставу для екс-посадовця НБУ, що привласнив 800 млн, зменшили вшестеро

Укрінформ
Апеляційний суд міста Києва зменшив розмір застави для екс-директора департаменту банківського нагляду Нацбанку Романа Яковлева із 10 млн грн до 1,5 млн грн.

Таке рішення прийнято на засіданні у четвер, повідомляє прес-служба суду.

"...Визначити підозрюваному Яковлеву Р.В. альтернативний запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 1 500 000 грн. У разі внесення застави покласти на підозрюваного Яковлева Р.В. обов’язки, передбачені ч. 5 ст. 194 Кримінального процесуального кодексу України", - зазначається у постанові.

Повний текст ухвали буде проголошено 17 серпня 2016 року о 14 год.

Нагадаємо, у липні Голосіївський суд м.Києва обрав запобіжний захід двом колишнім чиновникам Нацбанку України часів президентства Віктора Януковича. Зокрема, колишньому заступнику голови НБУ Олексію Ткаченку та екс-керівнику генерального департаменту банківського нагляду НБУ Роману Яковлеву присудили утримання під вартою на строк 60 діб з правом внесення застави. Для Ткаченка її розмір було становлено на рівні 20 млн гривень, для Яковлева - 10 млн гривень.

При цьому обвинувачення вимагало призначити застави обом по 400 млн грн.

Екс-чиновників звинувачують у видачі стабілізаційного кредиту "Реал банку", який належав бізнесменові Сергію Курченку і мав ознаки нестабільної фінустанови.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-