10 серпня: найголовніше за день

10 серпня: найголовніше за день

Укрінформ
150 тисяч у одній скляній банці. Імпічмент президенту Бразилії. Росія звинувачує Україну у тероризмі

05.55 У Нью-Йорку помер Ернст Неізвєстний

Всесвітньо відомий скульптор Ернст Неізвєстний помер у лікарні «Стоуні Брук» в Нью-Йорку на 92-му році життя.

Про це повідомило агентство «ТАСС» з посиланням на близького друга майстра Джеффа Плюмеса.

Скульптор був госпіталізований після того, як відчув сильні болі в шлунку.

«Це було дуже несподівано, два дні тому він почував себе нормально», - розповів Плюмес.

Родичі Неізвєстного ще не вирішили, де він буде похований.

«Укрінформ»: Людина, що прожила довге життя в мистецтві з прізвищем більше схожим на художній образ, але залишила по собі очевидний, добре «известный» слід. Так і має виглядати достойне життя. Світла пам'ять…

07.52 Ядерна зброя уже нікому нічого не гарантує

Республіка Корея візьме на озброєння ядерну зброю, якщо Північна Корея продовжить розробляти атомну бомбу.

Із таким твердженням у середу виступила австралійська газета The Sydney Morning Herald із посиланням на генерального директора з питань політики возз'єднання міністерства об'єднання РК Лі Ток Хена, повідомляє ТАСС.

Перетворення КНДР на ядерну державу послужить початком ефекту доміно, навіть Республіка Корея і, можливо, Японія почнуть розробку ядерної зброї", вважає південнокорейський політик. "Все це призведе до виникнення величезної загрози безпеки, причому це вже не є проблемою Корейського півострова, це не буде якоюсь далекою проблемою для Австралії", - попередив Лі Ток Хен.

«Укрінформ»: Тут дві обставини. Перша: Сенс ядерної зброї в конструкції світової безпеки полягає в тому, що страх перед наслідками її застосування стримують держави від великої війни. Але ж тоталітарна КНДР – не з тих, кого можуть непокоїти такі речі, як загибель кількох мільйонів власних підданих. Друга: Систему світової безпеки уже зруйновано – з нападом Росії, ядерної держави і постійного члена Ради Безпеки ООН, на Україну.

10.28 Суддя брав хабарі банками (скляними)

Суддя Дніпровського районного суду міста Києва Микола Чаус, затриманий учора детективами Національного антикорупційного бюро України на хабарі у 150 тис. дол./, зберігав гроші у банці.

Про це написав заступник генерального прокурора - керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький у Фейсбуці.

 «Вчора детективами Національного антикорупційного бюро України (НАБ України) під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) викрито на хабарі у 150 тис. дол. США суддю Дніпровського районного суду міста Києва Миколу Чауса. На місці передачі хабара вилучено речовий доказ – ось саме так деякі служителі Феміди зберігають корупційні статки», - зазначив Холодницький та опублікував фотографію банки з купюрами.

«Укрінформ»: Перше враження: треба заспокоїтись, під варту Чауса взяти не можна, у нього – «недоторканість», а зняти її може лише ВР, яка на канікулах ще три тижні. Друге: дня не проходить, щоб когось не взяли за… Може, почалось?

10.33 В НБУ скасували обмеження, яке давно вже нікого не обмежувало

З 10 серпня 2016 року населення зможе здійснювати купівлю-продаж валюти на суму до 150 тисяч гривень без паспортів.

Про це йдеться у постанові правління Національного банку України № 364 від 2 серпня 2016 року "Про внесення змін до Інструкції про порядок організації та здійснення валютно-обмінних операцій на території України", повідомляє прес-служба НБУ.

Тривалий час населення продає банкам більше валюти, ніж купує. У січні-липні 2016 року чиста купівля банками валюти у населення сягнула 1,9 млрд дол. США. З огляду на стабілізацію ситуації на валютному ринку Правління Національного банку вважає за можливе лібералізувати вимоги до проведення валютообмінних операцій фізичними особами.

«Укрінформ»: Ну що ж, у кого ще залишились «зайві» гроші, відтепер ви можете купувати долари, без обов’язкової відповіді на запитання касирки про прізвище. Тобто, ви тепер не Наполеон Бонапарт і не Лєв Толстой.

11.16 Олімпіада у розпалі, а президенту Бразилії - імпічмент

Бразильський сенат проголосував за початок процедури імпічменту тимчасово усуненій з посади президента Ділми Русеф. Про це повідомляє ВВС.

Рішення було прийнято простою більшістю: 59 депутатів проголосували «за», 21 - «проти». Предметом голосування була доповідь сенатора Антоніу Анастасіа, в якій були викладені обвинувачення проти Русеф і аргументи на користь її імпічменту.

«Укрінформ»: Дочка болгарського емігранта – учасниця лівацького терористичного руху – арешт, катування струмом, суд, тюрма – навчання, шлюб, дитина -  повернення в політику (легальну) – керівництво міністерствами і корпораціями – страшна хвороба і подолання її – онуки - обрання президентом Бразилії(двічі поспіль) – початок імпічменту за «допрезидентські гріхи»… Нічого собі у жінки доля! Якщо про неї ще не зняли серіал, то обов’язково знімуть! А поки що – просто заздримо далекій країні Бразилії, яка зробила це можливим і – першою подивиться.

11.26 Ви будете сміятися: Україні знову змінюють Податковий кодекс

Міністерство фінансів презентувало доопрацьовану редакцію проекту змін до Податкового кодексу.

Про це повідомила в Фейсбуці член профільного комітету Верховної Ради Оксана Продан.

Продан поділилася посиланням на документ і зауважила, що податок на прибуток обговорюватиметься в п'ятницю.

Проект змін до Податкового кодексу передбачає створення підконтрольної Мінфіну фінансової поліції замість податкової міліції.

Крім того, у документі зазначається, що плани проведення податкових перевірок будуть оприлюднені на сайті Мінфіну. Такі перевірки планують проводити протягом 30 днів, а попереджати про них будуть за 15 робочих днів замість 10.

Документ не передбачає змін ставки податку на прибуток (18%), акцизу на алкоголь і тютюнові вироби.

Водночас вводиться нова ставка податку на доходи фізосіб (ПДФО) - 10% від мінімальної заробітної плати для тих, хто займається індивідуальною діяльністю без реєстрації підприємцем.

Таким чином, Мінфін пропонує запровадити нову категорію платників податків - фізособи, які займаються індивідуальною діяльністю без реєстрації підприємцем з річним обсягом доходу до 250 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного року.

Документ передбачає також збільшення штрафів за несвоєчасну реєстрацію податкових накладних до 50% ПДВ.

«Укрінформ»: По кількості і частоті змін у Податкову систему країни Україна впевнено входить у світовий ТОР. Мабуть, через це вона впевнено пасе задніх у ВВП на душу населення і є найбіднішою країною Європи.

13.22 Медяник буде говорити?

Генеральний прокурор України Юрій Луценко не виключає, що в разі співпраці зі слідством заарештованого колишнього народного депутата від Партії регіонів Володимира Медяника запобіжний захід у вигляді тримання під вартою йому не буде продовжено. Про це він заявив у середу на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сподіваємось на те, що він (Медяник - ред.) буде давати свідчення. Якщо Медяник буде співпрацювати зі слідством, то я не виключаю, що запобіжний захід йому не буде продовжено на наступні два місяці", - сказав Луценко.

"Якщо ні (не співпрацюватиме зі слідством - ред.), якщо й далі тактика, яку йому нав'язує адвокат Єфремова: все відкидати і мовчати, буде ним підтримана, значить він, як і Єфремов, піде до суду по обвинуваченню у найважчих статтях, які можна собі уявити до громадянина України", - наголосив Луценко.

 «Укрінформ»: На війні, як на війні. Користуючись фронтовою лексикою, ГПУ взяла «язика»: буде щиро говорити, що знає, отримає кілька років табору для полонених і повернення додому, не буде…

14.15 Юрій Луценко: Єфремов відчинив двері війні

Генеральний прокурор України Юрій Луценко переконаний, що саме екс-регіонал Олександр Єфремов відкрив двері до війни в Україні, що підтверджується доказами, які є у слідства.

Про це він заявив у середу  на брифінгу в  ГПУ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Єфремов - це чи не перша людина, до якої в мене різко негативне ставлення, згідно доказів, а не емоцій. Згідно доказів, ця людина відкрила двері до війни в нашій країні. Я в цьому переконаний, це не мої емоції, це не гасла - це докази, які є у слідства. Саме на цих доказах грунтується наша підозра, саме на цих доказах, а також нових, які ми сподіваємось добути, грунтуватиметься обвинувальний акт", - сказав він.

«Укрінформ»: У цій справі не маємо нічого проти і емоцій теж. Але якщо без них, то факти кажуть: не один Єфремов відчиняв двері війні. Навіть, на Луганщині. Не кажучи вже про Донецьк. Поки всі  вони не будуть, хоча б, названі офіційно, до миру нам – як до Місяця.

15.12 На суддю Чауса відпустка напала, мов «швидка Настя»

Підозрюваний у хабарництві суддя Дніпровського районного суду Києва Микола Чаус пішов у відпустку.

Про це повідомила прес-секретар суду Ольга Бовкун в ефірі каналу NewsOne.

"Микола Чаус пішов у відпустку. Термін я вам не скажу", - сказала прес-секретар.

Вона додала, що ще зранку він мав бути на роботі, проте через свого помічника передав заяву, яка була підписана головою суду.

На питання про те, що суддя мав подавати заяву за два тижні, прес-секретаря стиснула плечима і відповіла: "Без коментарів".

За даними ЗМІ, Чаус перебуватиме в відпустці до 1 вересня.

«Укрінформ»: Ну, чекаємо тепер появи Чауса у Москві? А що, не одна ж у нього банка з «доларами під маринадом» закопана – добереться і домовиться!

16.16 ФСБ каже, що Україна готувала терористичний акт у Криму

Федеральна служба безпеки Росії заявила про попередження здійснення в окупованому Криму терористичних актів, нібито підготовлених Головним управлінням розвідки Міністерства оборони України.

Про це повідомляється на сайті російського відомства.

«Мета диверсій і терористичних актів - дестабілізація соціально-політичної обстановки у регіоні у період підготовки й проведення виборів федеральних і регіональних органів влади», - стверджують у ФСБ.

Там також зазначають, що у результаті проведених оперативно-розшукових заходів у ніч з 6 на 7 серпня 2016 року у районі міста Армянська було «виявлено групу диверсантів».

«При затриманні терористів у результаті вогневого контакту загинув співробітник ФСБ Росії. На місці боєзіткнення виявлено: 20 саморобних вибухових пристроїв сумарною потужністю понад 40 кілограмів у тротиловому еквіваленті, боєприпаси й спеціальні засоби ініціації, штатні протипіхотні та магнітні міни, а також гранати та спецзброю, що перебувають на озброєнні спеціальних підрозділів збройних сил України», - запевняють у російському відомстві.

ФСБ також стверджує, що «на території півострова Крим ліквідовано агентурну мережу Головного управління розвідки Міністерства оборони Збройних сил України». «Затримано осіб з числа громадян України та Російської Федерації, що сприяли у підготовці терористичних актів, які надають зізнання. Одним із організаторів попереджених терактів є Панов Євген Олександрович, 1977 року народження, житель Запорізької області, співробітник ГУР МО України, якого також затримано і надає зізнання», - заявляють у ФСБ.

«Укрінформ»: Що це, «напад» напад «польських військових» на німецьку радіостанцію в Глейвіці 31 серпня 1939 р.? За кінцевою метою – для розв’язування війни – навряд чи, за «технологією» дуже може бути. Але чого, питається, мовчали аж три дні? Думали, як сховати кінці у воду: чи то свої дезертири, чи просто хтось дров наламав. Придумали. Мабуть, з продовженням: воно «вилізе» найближчим днями.

17.53 Так ви ще і шпигун, пане Шепелєв?

Колишній народний депутат Олександр Шепелєв працює на Федеральну службу безпеки Росії. Головна військова прокуратура зареєструвала відносно нього кримінальне провадження за статтею "державна зрада".

Про це повідомив у середу на своїй сторінці у Фейсбуці головний військовий прокурор Анатолій Матіос.

"Окрім організації вчинення особливо тяжких злочинів проти особи (замовного вбивства), колишній нардеп від БЮТ та ПР Олександр Шепєлєв (як останній яничар) подався служити ФСБ Росії, продавши не лише власну совість (душу він давно продав), а і власну Батьківщину", - зазначив Матіос.

"Таких шепєлєвих у нас ще є у діючій Верховній раді. Не маю сумнівів. Ми вже йдемо їхнім феесбешним слідом", - зазначив прокурор.

«Укрінформ»: Пан Матіос, що називається, Америку відкрив. Та у нас, перед Майданом, голова СБУ і одразу два міністра оборони взагалі громадянами Росії були! А щодо «Ми вже йдемо їхнім феесбешним слідом»… Цей спектакль уже і критикувати якось незручно… Може, ви надто повільно «йдете», чи в інший бік?

Огляд Сергія Тихого

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-