Міносвіти пояснило, кому віддадуть

Міносвіти пояснило, кому віддадуть "запасні" місця в бакалавраті

Укрінформ
Списки бюджетників, які вступають на денну форму навчання бакалаврату, не “підтягуватимуться”, якщо хтось із зарахованих абітурієнтів відмовиться від свого бюджетного місця. Натомість їх віддадуть абітурієнтам, які належать до пільгової категорії.

Про це йдеться у листі-роз'ясненні першого заступника міністра України Інни Совсун керівникам вищих навчальних закладів, розміщеному на сайті МОН.

“Зарахування вступників на місця державного замовлення, які звільняються внаслідок невиконання вступниками вимог до зарахування на базі повної загальної середньої освіти для здобуття освітніх ступенів молодший бакалавр, бакалавр, шляхом просування списків не проводиться",  - зазначається в листі.

Натомість невикористані місця державного замовлення, як повідомляє МОН, повертаються “відповідному державному замовнику”.

У подальшому ці місця використають для того, щоб забезпечити місцями пільгові категорії, а саме абітурієнтів, чиї батьки загинули, захищаючи державу під час АТО.

Уточнюється, що рейтинговий список абітурієнтів на здобуття  будь-якого іншого освітньо-кваліфікаційного рівня може змінюватись. 

Тобто, якщо ці абітурієнти  не виконають умов до зарахування, ВНЗ можуть зараховувати нижчих за рейтингом вступників на звільнені місця.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-