Син Джемілєва має вийти з тюрми 26 листопада - Полозов

Син Джемілєва має вийти з тюрми 26 листопада - Полозов

Ексклюзив
Укрінформ
Адвокат Микола Полозов, який побував в Астрахані, вже веде підготовку до виходу на волю Хайсера Джемілєва у зв'язку із закінченням терміну ув'язнення.

Про це адвокат розповів в ексклюзиві кореспондентові Укрінформу.

"В Астрахані одночасно з підготовкою до подачі повторного клопотання про УДЗ ми з Хайсером готуємося до закінчення терміну ув'язнення 26 листопада цього року", - повідомив Полозов.

За його словами, у керівництва колонії взято пояснення які документи бажано мати при звільненні. У Генеральну прокуратуру РФ подана заява про те, що невідомими особами у Хайсера Джемілєва був викрадений його український паспорт. Заява переправлена в Астраханську обласну прокуратуру.

"Ще одна позитивна новина, - уточнює адвокат, - схоже тут, нарешті, відстали з розмовами про російське громадянство Хайсера. Перестали його нав'язувати і одночасно допустили до нього українського консула, тим самим де-факто визнавши його українське громадянство".

Дата звільнення Хайсера Джемілєва, 26 листопада, може змінитися, як в один, так і в інший бік. Його можуть звільнити раніше, якщо 25 серпня буде задоволено повторне клопотання про УДЗ. З іншого боку, є небезпека, що може втрутитися політичний чинник - і тоді Джемілєву "придумають" в колонії ще одну справу. "Але поки що ніяких підстав того, що події можуть розвиватися в такому негативному ключі, немає. Сподіватимемося, що вони і не з'являться", - зазначив адвокат.

Як повідомлялося, син Мустафи Джемілєва Хайсер у травні 2013 року у дворі власного будинку в Бахчисараї з рушниці застрелив через необережність друга сім'ї Февзі Едемова. Після анексії Криму російські слідчі органи вирішили розслідувати його справу заново. Хайсера вивезли із сімферопольського СІЗО у Краснодарський край, де він був визнаний судом присяжних винним у "вбивстві через необережність" і засуджений до ув'язнення на п'ять років. Після цього Верховний суд РФ скоротив термін на півтора року. Російський вирок на три місяці менший за той, який до того визначив Хайсеру Джемілєву Дніпровський суд Києва в квітні 2015 року - 3 роки і 8 місяців. На запити про екстрадицію Хайсера Джемілєва для відбуття терміну на батьківщині Росія відповіла відмовою. Як і на перше клопотання про УДЗ (25 лютого). Друге клопотання буде подано 25 серпня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-