СБУ вмовила ігнорувати

СБУ вмовила ігнорувати "ходу" всіх, крім ОУНівців Коханівського

Укрінформ
Правоохоронці не мають поки порозуміння з керівником Добровольчого руху ОУН Миколою Коханівським щодо невтручання в мирну акцію під назвою "Хресна хода" УПЦ МП на підході колон вірян до Києва.

Про це в понеділок на брифінгу в Києві заявив начальник Головного управління СБУ в Києві та Київській області Степан Грищук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Що стосується добровольчих батальйонів, зі всіма відбулася розмова. Хіба що станом на сьогоднішній день не має порозуміння з паном Коханівським. Була досягнута домовленість, що вони не будуть перекривати рух, поки колона буде проходити до Києва", - сказав він.

Водночас Грищук наголосив, що сесія Бориспільської міської ради прийняла рішення, яке має дорадчий характер. Він не виключив, що це рішення "може спровокувати окремі радикальні рухи вживати заходи з протидії, посилаючись на це рішення міської ради Борисполя, адже рішення суду на сьогоднішній день не має".

Грищук підкреслив, що правоохоронці миттєво реагуватимуть на порушення і провокації. Водночас, він зазначив, що в Київській області не було зафіксовано прецедентів нападу на ходу.

За словами заступника начальника ГУ Нацполіції в Києві Віктора Нечитайла, особовий склад головного управління Нацполіції в Києві переведений на посилений режим несення служби. Загалом громадський порядок 27 липня в центрі Києва забезпечуватимуть близько 4,5 тисяч правоохоронців, в тому числі і Нацгвардія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-