Справа

Справа "діамантових": свідки й підсудні все заперечують

Укрінформ
Голосіївський суд Києва продовжив розгляд справи за обвинуваченням у хабарництві екс-заступника начальника Головного слідчого управління ГПУ Володимира Шапакіна, екс-заступника прокурора Київщини Олександра Корнійця та підприємця Валерія Гібаленка.

Про це повідомив головуючий суддя Дмитро Валігура, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Слухання справи перенести на 3 серпня", - сказав суддя.

Сьогодні, 15 липня, у ході судового засідання було заслухано чотирьох свідків. Зокрема, це працівники фірм, від яких, нібито, прокуратура вимагала хабар. Свідки заявили, що вони не знайомі з підсудними і ніколи їх не бачили.

Один з підозрюваних Володимир Шапакін стверджує, що перебуваючи на посаді першого заступника начальника головного слідчого управління ГПУ, він не користувався службовим становищем і не втручався в стан справ, в чому його зараз звинувачують.

"Ніяких вказівок слідчим я не давав. В мої обов'язки входило заслуховування стану слідства в кримінальних справах", - говорить Шапакін.

Як повідомлялося, Володимир Шапакін і Олександр Корнієць були затримані 5 липня минулого року в результаті спецоперації СБУ і Генпрокуратури.

За даними слідства, Корнієць і Шапакін змовилися та отримали хабар у розмірі 3 млн 150 тис. грн. Під час обшуків у них було виявлено понад 500 тис. доларів готівкою, автомат Калашникова і холодну зброю, багато ювелірних виробів. У квартирі Корнійця, серед іншого, знайшли 65 діамантів, після чого прокурора стали називати "діамантовим".

Печерський райсуд Києва обрав запобіжний захід для Шапакіна і Корнійця у вигляді тримання під вартою з розміром застави в 3,2 млн грн. Обидва підозрюваних внесли заставу і вийшли із СІЗО. 16 липня минулого року Генеральний прокурор Віктор Шокін звільнив Володимира Шапакіна і Олександра Корнійця.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-