В МОН запевнили: заяви на вступ до вишів встигнуть подати усі абітурієнти

В МОН запевнили: заяви на вступ до вишів встигнуть подати усі абітурієнти

Укрінформ
Технічні складнощі у роботі Єдиної державної електронної бази з питань освіти, які виникли в перші дні вступної кампанії-2016, не зашкодять подати заяви до ВНЗ всім бажаючим.

Про це під час брифінгу заявила перший заступник міністра освіти та науки Інна Совсун, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ситуація в рамках норми. Звичайно, в перші дні навантаження на електрону базу зростає, те, що ми спостерігали протягом останніх років, які база функціонує. Але разом з тим ситуація під контролем. І для абітурієнтів подати документи в цьому році простіше, ніж в минулі роки», - сказала Совсун.

Вона зазначила, що навантаження на сайт зменшується і через декілька днів проблем з подачею документів не буде.

Перший заступник міністра повідомила, що в цьому році за перші три дні вступної кампанії було подано більше електронних заяв, ніж за такий же час минулого року, попри те, що кількість вступників скоротилася порівняно з 2015 роком на 15%.

За її словами, станом на 13 липня в електронній базі було зареєстровано 269 тисяч заяв, з яких 167 тисяч - в електронному вигляді, більше 100 тисяч були зареєстровані в базі через приймальні комісії у вишах. Для порівняння - в минулому році на третій день вступної кампанії було подано 251 тис. заяв.

В міністерстві зазначили, що списки рекомендованих до зарахування будуть формуватися залежно від конкурсного балу вступників та не залежать від дати подання ними заяви до обраного вищого навчального закладу.

Як повідомляв Укрінформ, 11 липня в Україні стартувала вступна кампанія до вищих навчальних закладів, яка буде тривати до 27 липня. Цього року абітурієнти мають змогу подати до 15 заяв до різних вищих навчальних закладів, але не більше як на 5 спеціальностей.

Також в 2016 році подання документів на освітній рівень «Бакалавр» для вступників за результатами зовнішнього незалежного оцінювання здійснюється виключно в електронній формі. Такі вступники подають заяви до вищих навчальних закладів на участь у конкурсному відборі дистанційно в електронному вигляді з власного електронного кабінету, в якому відстежують зміни статусу їх заяв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-