В Україні може з’явитись інститут наставництва для дітей-сиріт

В Україні може з’явитись інститут наставництва для дітей-сиріт

Укрінформ
Народні депутати підтримали у першому читанні внесений до парламенту Президентом законопроект № 4784 щодо наставництва над дітьми-сиротами та дітьми, позбавленими батьківського піклування.

За відповідне рішення проголосував 231 народний обранець, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Як зазначається у пояснювальній записці, законопроект «Про внесення змін до Закону України «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування» передбачає запровадження інституту наставництва для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Зокрема, документ визначає, що наставництвом є добровільна безоплатна діяльність наставника з надання такій дитині, яка проживає у закладі для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, індивідуальної підтримки та допомоги у підготовці до самостійного життя.

Передбачається, що наставництво здійснюватиметься за договором, укладеним між наставником та адміністрацією закладу для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.

Відповідно до законопроекту наставником зможе бути повнолітня дієздатна особа, яка пройшла курс підготовки з питань виховання і соціальної адаптації дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, за відповідною програмою, затвердженою центральним органом влади, та уклала договір про наставництво.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-