Грицак закликає українців не миритися з хабарництвом і дзвонити в СБУ

Грицак закликає українців не миритися з хабарництвом і дзвонити в СБУ

Укрінформ
Громадяни України можуть повідомляти на "гарячу лінію" СБУ про факти хабарництва з боку посадовців, і жодне звернення не залишиться без уваги.

Про це заявив голова Служби безпеки України Василь Грицак на брифінгу у п'ятницю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я хочу звернутися до всіх громадян України, щоб ви повідомляли на нашу "гарячу лінію". Ось цей приклад є яскравим у тому плані, що ми готові документувати посадовця незалежно від його чину чи рангу, тому що хабарництво процвітає не тільки в медицині", - сказав голова СБУ.

За словами Грицака, до боротьби з хабарництвом мають бути залучені всі громадяни України, а не тільки правоохоронні органи. Він наголосив, що СБУ гарантує конфіденційність і захист усім свідкам.

Як повідомлялося, слідчим управлінням Прокуратури міста Києва спільно зі співробітниками ГУБКОЗ СБ України затримано у п'ятницю вночі "на гарячому" заступника міністра охорони здоров'я України Романа Василишина.

Встановлено, що посадовець створив систему поборів з практикуючих лікарів за надання їм можливості в подальшому здійснювати належним чином свої функціональні обов'язки, зокрема проводити операції в Олександрівській лікарні м. Києва.

Заступника міністра та його спільника затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-