Реконструкція зоопарку: киянам обіцяють Долину слонів і Африканську савану

Реконструкція зоопарку: киянам обіцяють Долину слонів і Африканську савану

Укрінформ
Після реконструкції в Київському зоопарку з’являться нові тварини та зональні парки.

Про це під час презентації концепції оновлення звіринцю розповів його директор Кирило Трантін, передає кореспондент Укрінформу.

"Ми зараз ведемо переговори щодо бегемотів, білих ведмедів, тапірів, нових груп мавп та окапі (лісової жирафи). Сучасні вольєри вам дадуть усе, що ви захочете. Спеціалісти зоопарку готові обслуговувати будь-яких звірів, тому що у нас є досвід, знання і бажання", - зазначив Трантін.

Він зазначив, що реконструкція звіринця розпочнеться з будівництва нового центрального входу: "Будуть нові каси, велике екскурсбюро, медичний пункт".

За словами директора, концепція реконструкції зоопарку передбачає застосування принципу географічного зонування. Так, на мапі столичного звіринця з’явиться "Африканська савана". "Буде унікальний вольєр, де будуть представлені жирафи, зебри і страуси. Ми взяли за аналог паризький зоопарк", - додав він.

Трантін розповів, що буде реалізовано нову можливість огляду тварин: "Ми відмовляємось від галерейного принципу експонування наших тварин, повинні бути ламані вольєри, для того щоб на всіх можна було дивитися під різним кутом. У вольєрах обов’язково будуть водойми, стоятимуть автоматичні поїлки, а взимку вони будуть з підігрівом".

Він зазначив, що буде сформована «Долина слонів» на території Шулявської балки. "У новому зоопарку "Долина слонів" будуть два великі вольєри: для самця і для самок", - сказав керівник зоопарку.  

Трантін розповів, що на території зоопарку є "Ведмежий континент", але він застарілий і  не дає можливість тримати білих ведмедів. "Після часткової реконструкції цього вольєру ми будемо сюди отримувати білих ведмедів. Ці всі вольєри універсальні, зможемо тримати білого і бурого ведмедя", - додав він.

Після реконструкції буде відкрита й нова експозиція з пінгвінами. "Ми плануємо два різні види пінгвінів, а також плануємо представити тюленів", - поділився планами директор столичного зоопарку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-