Систему відеофіксації запустили: за 6 годин - 6 тисяч порушень

Систему відеофіксації запустили: за 6 годин - 6 тисяч порушень

Укрінформ
Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков запустив пілотний проект автоматичної відеофіксації порушень правил дорожнього руху.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні зранку почали працювати наші тестові камери. За шість годин ми маємо таку кількість порушень, яка еквівалентна 3 мільйонам гривень, це дуже багато", - сказав міністр.

За його словами, сьогодні у тестовому режимі запущено 3 камери: одну у Києві та 2 - в Одесі. Однак Кабмін ще має прийняти порядок здійснення роботи таких відеокамер, на підставі якого буде прийняте остаточне рішення, як і які камери  включатимуться в систему автоматичної відеофіксації порушень ПДР.

Глава Національної поліції Хатія Деканоідзе додала, що в тестовому режимі камери зафіксували близько 6 тисяч правопорушень, здебільшого це перевищення швидкості. Вона зауважила, що поки що водії-порушники не отримуватимуть "листів щастя".

Однак Аваков попередив: усім водіям потрібно приготуватися. Повноцінно проект відеофіксації порушень ПДР має запрацювати з наступного року. Відеокамери будуть встановлені у всіх містах, на трасах і міжнародних автомобільних артеріях. Вартість проекту становить кілька мільярдів гривень. Для цього планується провести тендер для залучення міжнародного інвестора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-