На трасі Київ-Боярка заблокували сміттєвози

На трасі Київ-Боярка заблокували сміттєвози

Укрінформ
Декілька десятків мешканців навколишніх сіл блокують в'їзд вантажівок на трасі Київ-Боярка на києво-святошинське сміттєзвалище з вимогою закрити його.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, наразі заблоковано три хури зі Львова та інші - з Києво-Cвятошинського району.

Блокувальники стверджують, що воно дуже отруює навколишнє середовище. На місці блокування присутні також правоохоронці та представники Києво-Святошинської райради.

"Зараз ми працюємо над питанням: або закрити його (києво-святошинське сміттєзвалище - ред.), або модернізувати, або поставити якусь більш сучасну лінію для того, щоб воно (сміття - ред.) сортувалось і було менше відходів. Закрити можна, але виникає питання - куди потім вивозити сміття з нашого Києво-Святошинського району", -  сказав заступник голови Києво-Святошинської районної ради.

Водночас мешканці вимагають саме закриття сміттєзвалища і посилаються на висновок Державного «Інституту громадського здоров'я ім. О.М.Марзеєва НАМН України», який є у розпорядженні Укрінформу.

Зокрема, в документі зазначається, що умови функціонування києво-святошинського сміттєзвалища не відповідають вимогам нормативних документів.

"На території, яка знаходиться як у межах Крюківщинської сільської ради Києво-Святошинського району, так і за її межами, що безпосередньо прилегла до полігону ТПВ (сміттєзвалища) Києво-Святошинського виробничого управління житлово-комунального господарства, розташованого в межах Тарасівської сільської ради Києво-Святошинського району Київської області біля с. Крюківщини - має місце наднормативне забруднення атмосферного повітря (сірководень – 1,125 ГДК, аміак – 1,15 ГДК, кротоновий альдегід – 1,2 ГДК), грунту (нікель – 1,126 ГДК, кадмій 2,52 ГДК, ртуть – 4,9 ГДК, свинець – 2,389 ГДК, хром – 2,785 ГДК), грунтових і поверхневих вод (нікель – 5,5 ГДК, кадмій – 12 ГДК, ртуть 3,0 ГДК) речовинами, специфічними для цього об’єкту", - йдеться у документі.

Зазначається, що існування звалища ТПВ є неприпустимим, оскільки його негативний вплив на довкілля негативно позначається на умовах проживання населення, включаючи показники здоров’я.

"Подальше поводження зі сміттєзвалищем потребує повної санації самого тіла звалища та прилеглої території з вилученням усього обсягу забруднених грунтів та визначення ступеня їх забруднення при вирішенні питання щодо подальшого їх використання", - підсумовують в Інституті громадського здоров'я ім. Марзеєва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-