Луценко відправив прокурора Миколаївщини на боротьбу з

Луценко відправив прокурора Миколаївщини на боротьбу з "Мультиком"

Укрінформ
Миколаївщиною керує не офіційна влада, а тіньова. Тут діє організоване злочинне угруповання, яке привласнило частину владних повноважень.

Про це сказав генеральний прокурор України Юрій Луценко під час представлення нового прокурора Миколаївської області.

"Миколаївщиною управляє не офіційна влада, а тіньова. Оскільки слово "Мультик" в цьому місті викликає не спогади про мультфільми, а про організоване злочинне угруповання і трупи, то це означає, що прокуратура не справляється зі своїм завданням. Це і буде першим завданням нового прокурора області Тараса Дунаса", - сказав Луценко.

Він також зазначив, що має величезні претензії до місцевої прокуратури щодо того, що миколаївські суднобудівні заводи перебувають або в жахливому стані, або в "російських" руках.

"Я ніколи не вважатиму, що прокуратура справляється зі своїми обов’язками доти, допоки ці заводи не будуть вирвані з лап громадян країни-агресора. Для цього є всі законні підстави. Кримінальне провадження тягнеться роками. Треба не боятися наступати і не боятися навіть великого нардепа, який регулярно дзвонить у церковні дзвони", - сказав генпрокурор.

"Мультиком" у Миколаєві називають одного з місцевих кримінальних авторитетів.

Луценко дав новому прокурору 3-4 місяці для наведення порядку в області.

Як відомо, найбільший суднобудівний завод Миколаєва - Чорноморський (ЧСЗ) - нині належить народному депутату Вадиму Новинському. Підконтрольні йому компанії також мають контрольний пакет акцій ще одного суднобудівного заводу – "Океан".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-