Порошенко пообіцяв патрульних по всій Україні до кінця року

Порошенко пообіцяв патрульних по всій Україні до кінця року

Укрінформ
Для оперативного реагування на повідомлення про правопорушення до кінця року по всій території України працюватимуть групи патрульної поліції.

Про це  Президент України Петро Порошенко сказав у п'ятницю, виступаючи  на святкових заходах з нагоди  95-ї річниці створення Національної академії внутрішніх справ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У питаннях забезпечення правопорядку нині, крім великих міст, значна увага почала приділятися малим містам та селам. З цією метою започатковано роботу груп патрульної поліції для оперативного реагування на всі повідомлення про правопорушення та інші пригоди. На сьогодні вони працюють у Київській, Львівській, Харківській і Хмельницькій областях. До кінця року цей проект планується розповсюдити на всю територію України", - сказав Порошенко.

Крім цього, він нагадав, що в Україні розпочато реформування служби дільничих офіцерів поліції, метою якого є надання якісних правоохоронних послуг та "наближення поліції до людей у найвіддаленіших селах".

Порошенко також високо оцінив той факт, що в Україні створюється єдиний універсальний підрозділ поліції особливого призначення - Корпус оперативно-раптової дії за зразком американського Підрозділу-2.

"Наразі найкращі іноземні інструктори за передовими  методиками здійснюють підготовку і навчання кандидатів до цього підрозділу, які пройшли дуже жорсткий відбір", - сказав Президент.

Він наголосив, що у створенні усіх підрозділів Нацполіції Україна використовує досвід передових країн світу і здійснює реалізацію практично усіх правоохоронних проектів за підтримки іноземних партнерів.

"Важливо, що більшість проектів розбудови та становлення Нацполіції реалізується за активної підтримки наших партнерів зі США, ЄС, Канади, Японії, Австралії тощо. І це дуже важливо, адже здійснення таких масштабних проектів вимагає значного фінансового, матеріально-технічного забезпечення і дуже високого рівня підготовки кадрів", - зазначив керівник держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-