Туристичному сепаратизму – STOP: активісти зареєстрували петицію до Президента

Туристичному сепаратизму – STOP: активісти зареєстрували петицію до Президента

Укрінформ
Міський голова Дніпра підтримав заборону зовнішньої реклами відпочинку в окупованому Криму і винесе питання на розгляд сесії міської ради.

Про це Борис Філатов повідомив у Facebook.

За його словами, питання буде винесене на розгляд чергової сесії 13 липня.

Водночас волонтери, учасники руху «Туристичному сепаратизму – STOP», організували збір підписів під петицією Президенту України за заборону реклами відпочинку та перевезень на курорти, які діють на тимчасово окупованих територіях, зокрема, в Криму, повідомляє Радіо Свобода. Про зареєстровану ними на офіційному сайті президента петицію повідомили активісти руху в п’ятницю.

Автори петиції вважають, що в час, коли на сході України тривають бойові дії, «безкарні прояви так званого «туристичного сепаратизму» є несвоєчасними та неприпустимими».

За їхніми словами, йдеться про «агресивну рекламу» відпочинку та перевезень до курортних міст на окупованих територіях, якою рясніють українські міста, зокрема, Дніпро. Перевізники переважно рекламують курорти Криму, а також екскурсії до міст Росії – Москви, Санкт-Петербурга тощо.

«Гроші, зароблені українцями на відпочинок, не повинні йти в кишеню окупантам, особливо в той момент, коли ворожі сили забирають здоров’я та життя захисників України», – вважають автори ініціативи.

Раніше в Дніпрі волонтери організували акцію «Туристичному сепаратизму – STOP» та кампанію з «очищення міста від кримського спаму». Волонтерка координаційного центру допомоги переселенцям «Допомога Дніпра» Людмила Хапатько заявила, що необхідно очистити місто від оголошень, що агітують за літній відпочинок в окупованому Криму та рекламують перевезення до Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-