Британська рада продовжить роботу курсів для держслужбовців

Британська рада продовжить роботу курсів для держслужбовців

Укрінформ
Британська рада, яка  2010 року розпочала програму підготовки державних службовців з англійської мови  і підготувала вже близько 2,5 тисяч фахівців, має намір продовжувати цю роботу принаймні протягом наступних кількох років.

Про це кореспондентові Укрінформу у четвер під час церемонії вручення мовних сертифікатів черговій партії випускників розповів директор Британської ради в Україні Саймон Вільямс.

«Сьогодні наші сертифікати отримають близько 150 людей з 11 різних міністерств та відомств. Це дуже важливо для України, щоб державні службовці володіли англійською мовою, і ми вже можемо бачити певні результати нашої роботи. Все частіше під час переговорів українська сторона обходиться без перекладачів. Нас це радує, адже це є результатом наших зусиль і має позитивний вплив на авторитет України в світі», - сказав Вільямс.

Він уточнив, що ця мовна програма фінансується за рахунок уряду Великої Британії в рамках загального фінансування Британської ради за проектами розвитку та поширення англійської мови і обходиться в суму близько 100 тис. фунтів на рік.

Директор Британської ради зауважив, що його установа має намір продовжувати програму, але все залежатиме від обсягів фінансування.

«Україна залишається серед головних пріоритетів для Британської ради і для уряду Великої Британії. Ми хотіли б розширити цю програму і сподіваємося працювати в цьому плані з новими відомствами. Ми будемо продовжувати програму принаймні протягом наступних кількох років, поки маємо для цього ресурси. Безумовно, у довгостроковій перспективі Україна має розвинути власні спроможності для мовної освіти», - зауважив Вільямс.

Він утримався від відповіді на запитання кореспондента Укрінформу щодо впливу сьогоднішнього «брекзіту» на українсько-британські відносини.

«У мене є один привілей - я не маю права тут говорити як приватна особа, я маю приватну думку щодо цього, але хотів би тримати її при собі. Можу лише зазначити, що з великим інтересом очікую результати референдуму», - наголосив директор Британської ради.

Саме з питання щодо «брекзіту» розпочала свій виступ посол Великої Британії в Україні Джудіт Гоф.

«Я знаю, що багато з вас хотіли б запитати мене про сьогоднішній референдум. Напевно, ми матимемо результати завтра, але я сьогодні не буду відповідати на запитання щодо референдуму», - сказала дипломат.

Стосовно випуску фахівців вона зауважила, що Велика Британія підтримувала і буде підтримувати Україну, в тому числі у мовній освіті.

«Ми щасливі з того, що 2016 рік в Україні проголошено Роком англійської мови. У ХХІ столітті англійська є мовою бізнесу та міжнародних відносин і ми готові ділитися цією мовою з вами. Британське посольство і Британська рада будуть продовжувати підтримку України в цьому»,- наголосила дипломат.

Вона також зауважила, що британська сторона має намір залучити до мовної освіти також фахівців з нових державних установ, зокрема новий персонал Генеральної прокуратури та фахівців антикорупційних органів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-