У Держкомтелерадіо розповіли про проблеми з реформою друкованих ЗМІ

У Держкомтелерадіо розповіли про проблеми з реформою друкованих ЗМІ

Укрінформ
Готовність до першого етапу реформування на сьогодні виявили 206 друкованих ЗМІ.

Про це заявив у четвер на засіданні колегії Держкомтелерадіо начальник управління видавничої справи і преси Олексій Кононенко.

 "Перелік друкованих ЗМІ та редакцій, що підлягають реформуванню на першому етапі, формується до 1 липня. Кожного дня надходять документи. Якщо вчора готовність щодо першого етапу виявили 198 учасників, то на сьогодні до переліку внесено 206. До другого етапу сьогодні готові 248 редакцій", - сказав Кононенко.

Він нагадав, що, згідно з вимогами статті 6 Закону про реформування, Держкомтелерадіо своїм наказом, зареєстрованим у Мін'юсті, затвердив порядок формування зведеного переліку об'єктів реформування, який разом з іншими документами розміщений на веб-сайті комітету. З метою виконання вимог статті 12 Закону комітет розробив проект порядку надання адресної фінансової підтримки реформованим друкованим ЗМІ місцевої сфери розповсюдження. Здійснюється моніторинг підготовки до реформування.

"На жаль, актуальною є проблема зволікання з боку органів місцевого самоврядування, які є співзасновниками друкованих ЗМІ і редакцій, з ухваленням рішень про реформування. І тут є дві проблеми. Перша проблема технічна, але не дає змогу взяти участь на першому етапі, - це коли у деяких ЗМІ відсутні свідоцтва, які в ході реформування поновити неможливо", - поінформував Кононенко.

Він додав, що також ця проблема пов'язана з декомунізацією, коли відбулося перейменування ЗМІ. "Так, газета Межівської ради Дніпропетровської області називалася "Червона зірка", зараз вони називаються "Межівський меридіан", а свідоцтво залишилося старе", - констатував начальник управління видавничої справи і преси.

А друга проблема, за його словами, це те, що районні ради не хочуть давати згоду на реформування. У цьому зв'язку Держкомтелераідо інформує редакції, що спори між засновниками, співзасновниками друкованих  ЗМІ та трудовим колективом редакції щодо способу реформування вирішуються у судовому порядку і члени трудового колективу мають право на звернення до суду для оскарження дій або бездіяльності органу місцевого самоврядування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-