АТОшникам продавали «ордери» на житло у Києві за $10 тисяч

АТОшникам продавали «ордери» на житло у Києві за $10 тисяч

Укрінформ
Служба безпеки України спільно з Київською місцевою прокуратурою №10 припинила діяльність групи шахраїв, які наживалися на ветеранах антитерористичної операції.

Про це повідомляє прес-центр СБ України.

«Зловмисники, видаючи себе за представників одного з благодійних фондів, обіцяли учасникам АТО, які повернулися зі сходу України, за 10 тисяч доларів вирішити питання з видачі ордерів на соціальне житло у столиці. За оперативною інформацією, жертвами наживи шахраїв стали майже двадцять осіб», - йдеться у повідомленні.

Співробітники СБУ затримали зловмисників в одному з київських ресторанів, де вони отримали від чергової жертви гроші.

Під час обшуку у приватному будинку шахраїв правоохоронці вилучили ксерокопії документів учасників АТО та підроблені накази РНБОУ про виділення житла, які вони передавали ошуканим.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Тривають невідкладні слідчі дії. Вирішується питання щодо оголошення шахраям про підозру та обрання запобіжного заходу.

Водночас  представники Нацполіції затримали в столичному кафе ще одну групу хабарників під час одержання ними частини неправомірної вигоди  за начебто вирішення квартирного питання також для учасника АТО.

"13 червня оперативники Управління захисту економіки (УЗЕ) у Київській області спільно з працівниками Києво-Святошинського відділу поліції та прокуратури Києво-Святошинського району затримали трьох громадян. Двох чоловіків 42-х і 52-х років та 42-річну жінку. За 5 тисяч доларів США вони "пообіцяли" учаснику АТО через Міністерство оборони України вирішити квартирне питання", - йдеться у повідомленні Департаменту захисту економіки Національної поліції України.

Зустріч для одержання частини хабара призначили у київському кафе. Там їх і затримали поліцейські. Вилучено 2,5 тис. доларів США.

Слідчим відділом Києво-Святошинського відділу поліції відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

Зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавленням волі терміном від 4-х до 8-ми років з конфіскацією майна або без такої.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-