У «Самопомочі» знають, як вирішити сміттєву проблему

У «Самопомочі» знають, як вирішити сміттєву проблему

Укрінформ
Фракція «Самопоміч» запропонувала свій варіант вирішення проблеми із сміттєзвалищами в Україні, зокрема, пропонує віддати місцевим радам право встановлювати тарифи і регулювати захоронення сміття.

Про це заявив представник фракції, народний депутат Єгор Соболєв, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Фракція «Самопоміч» підтримує ініціативу створення Тимчасової слідчої комісії з розслідування трагедії на львівському сміттєзвалищі. Важливо, щоб ми як парламент, методом парламентського контролю, контролем за роботою правоохоронних органів, розібралися, чому сталася ця трагедія (на Грибовицькому сміттєзвалищі - авт.)... Два відсотки нашої землі, це є сміттєзвалища. І необхідне вирішення цієї проблеми.  Бо проблема сміттєзвалищ - проблема всіх районів України», - сказав Соболєв.

Він додав, що найближчим часом необхідно зробити так, щоб людям було вигідно сортувати сміття.

«Вивезення відсортованого сміття має стати вигідним згідно з встановленими парламентом рішеннями. Важливо, щоб прозоро на рівні закону була забезпечена участь виробників упаковки у вирішенні цієї проблеми. Парламент має об'єднатися і вирішити це одним законом, якомога швидше», - сказав Соболєв.

За його словами, фракція «Самопоміч» вважає необхідним передати місцевим радам право встановлювати тарифи і регулювати захоронення сміття.

«Проблема вже більше трьох років не вирішується українським законодавством, гори сміття наростають не тільки на території Львівщини, але й на території усіх без виключення українських земель», - додав Соболєв.

Фото: nslovo.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-