Церква просить не битися на Марші рівності

Церква просить не битися на Марші рівності

Укрінформ
Українська Православна Церква Київського Патріархату негативно ставиться до гомосексуалізму та спроб легалізувати одностатеві шлюби, але водночас вона проти насильства стосовно осіб, які мають такі схильності.

Про це йдеться у заяві прес-центру Київської Патріархії, оприлюдненій у п'ятницю.

"Українська Православна Церква Київського Патріархату разом з іншими традиційними Церквами і релігійними організаціями України – християнами, юдеями та мусульманами, висловлює негативне ставлення до явища гомосексуалізму, до спроб легалізувати в Україні так звані одностатеві шлюби, а також у різний спосіб, у тому числі через вуличні акції, пропагувати одностатеві відносини", - йдеться у документі.

Як зазначають автори заяви, дехто намагається переконати суспільство, що одностатева сексуальність є вродженим варіантом норми, однак насправді ж такий гріховний потяг не є ні вродженою особливістю певної людини, ні варіантом нормальної статевої поведінки.

"З релігійної точки зору одностатева сексуальність є наслідком особистого вільного, але помилкового, вибору людини та проявом глибоко вкоріненого у ній гріха. Тому, як і всякий гріх, цей гріх, з Божою допомогою, людиною може бути подоланий. І першим кроком до цього має бути визнання неприродності й гріховності одностатевих сексуальних відносин", - переконані в УПЦ КП.

У заяві підкреслюється, що в Загальній декларації прав людини, ухваленій ООН (1948 р.), а також у європейській Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод (1950 р.) поняття «сексуальна орієнтація» в переліку загальновизнаних прав узагалі не вживається. Натомість у цих документах йдеться про охорону моралі та можливість встановлення задля цього законних обмежень.

"Тому ми вважаємо безпідставними намагання прирівняти до боротьби за права людини публічні акції за схвалення державою і суспільством аморального явища одностатевих відносин. У цьому зв'язку ми з сумом і жалем спостерігаємо позицію підтримки, висловлену таким акціям з боку низки іноземних держав, а також окремих публічних діячів України", - заявляють в УПЦ КП.

Автори документа наголошують, що не виступають за дискримінацію осіб, які вважають себе гомосексуалістами, однак вони категорично проти того, щоб гомосексуальний спосіб життя й поведінка трактувалися як природні, нормальні та корисні для суспільства й особистості. Ми проти того, щоб гомосексуалізм пропагувався як варіант норми статевого життя і щоб держава заохочувала своїх громадян до одностатевих сексуальних стосунків.

Водночас в УПЦ КП заявляють, що віруючі "не мають і не повинні мати ненависті або упередженого ставлення до осіб, які мають гомосексуальні схильності", але релігійні люди не можуть миритися з гомосексуалізмом, іншими аморальними діями та їхньою пропагандою, як явищами духовного й суспільного життя.

"У зв'язку з оголошеними на 12 червня цього року в Києві публічними акціями прихильників пропагування нормальності одностатевих відносин, а також акцій протесту проти цього, закликаємо всіх до незастосування насильства. Ми категорично відкидаємо заклики до насильства і навіть кровопролиття, як не згідні з духом Євангелія", - резюмували в УПЦ КП.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-