Міносвіти виклало для громадського обговорення програми для 1-4 класів

Міносвіти виклало для громадського обговорення програми для 1-4 класів

Укрінформ
Міносвіти запрошує всіх бажаючих висловити свої зауваження до чинних навчальних програм для початкової школи.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

"На соціальній платформі EdEra (https://www.ed-era.com) Міністерство освіти та науки розмістило для громадського обговорення чинні програми для учнів початкових класів загальноосвітніх навчальних закладів з українською мовою навчання (1-4 класи)", - йдеться у повідомленні.

Як зазначили у Міністерстві, спільний проект Міносвіти і порталу ЕdEra започатковано з метою зробити навчальні програми зрозумілішими і більш наближеними до вікових особливостей дітей і сучасного життя, розвантажити програми від обтяжливої інформації та застарілих підходів, залучити до роботи над оновленням змісту освіти освітян і експертів.

Наразі до міністерства надійшло понад 300 заявок для участі в робочих групах щодо розвантаженню програм. Втім міністерство пропонує всім бажаючим також висловлювати свої пропозиції на сайті освітнього проекту Education Era.

Нині на сайті EdEra розміщено програми для 1-4 класів із 13 предметів, в тому числі з англійської мови для загальноосвітніх та окремо для спеціалізованих навчальних закладів.  Крім того, як зазначили у відомстві, після розвантаження програм планується створити на їх основі відеоуроки, майстер-класи та методичні рекомендації від учителів-практиків.

Наприкінці липня оновлені програми мають бути розглянуті і затверджені Колегією Міносвіти, а до 1 вересня МОН планує змінити критерії оцінювання та орієнтовні вимоги до оцінювання навчальних досягнень учнів початкових класів.

Як повідомляв Укрінформ, у травні Міністерство освіти та науки заявило про намір переглянути навчальні програми для початкової школи та доопрацювати їх з урахуванням вікових особливостей дітей та потреб сьогодення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-