Роздержавлення преси перетворилося на боротьбу за майно - НСЖУ

Роздержавлення преси перетворилося на боротьбу за майно - НСЖУ

Укрінформ
Органи державної влади перешкоджають роздержавленню преси, причиною чого є майнові питання.

Про це повідомила секретар Національної спілки журналістів Тетяна Котюжинська під час прес-конференції «Роздержавлення преси чи її знищення?», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«На шляху до роздержавлення преси зустрічається спротив органів державної влади, які не бажають визнавати, що газети можуть існувати незалежно від влади. Необхідність реформування виходить з реалій нашого життя. Деякі редакції існують уже 70-80 років, і не зрозуміло, кому вони підпорядковуються. Саме через це виникає юридична плутанина. Після роздержавлення редакційний колектив сам визначатиме, у кого скільки прав у трудовому колективі» , - зазначила Котюжинська.

За її словами, роздержавлення преси переслідує просту мету - зробити пресу не залежною від впливу органів державної влади; під час реформування майно не переходить у власність редакційного колективу, а лише надається для виконання службових обов'язків.

Нагадаємо, 1 січня 2016 року набрав чинності Закон «Про реформування державних і комунальних засобів масової інформації». Закон визначає механізм реформування друкованих ЗМІ, заснованих органами державної влади, іншими державними органами та органами місцевого самоврядування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-