Харківські дітлахи встановили черговий рекорд України

Харківські дітлахи встановили черговий рекорд України

Укрінформ
Понад 4 тисяч юних харків'ян пройшли парадом головною алеєю Центрального парку культури та відпочинку ім.Горького до площі біля великої сцени парку.

Рекорд щодо кількості учасників свята в одному місці зафіксували представники Книги рекордів України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У параді взяли участь діти від 3 до 18 років - вихованці шкіл, інтернатів, дитячих будинків і центрів реабілітації дітей, діти-інваліди, творчі колективи, включаючи оркестр барабанщиків дитячо-юнацького театру "Діти майбутнього". Парад супроводжував військовий оркестр Національної академії Нацгвардії України ", - зазначила директор департаменту культури Харківської міськради Світлана Бабицька.

Як сказали в департаменті, попередній рекорд дитячого свята, зафіксований у Херсоні в 2015 році, зібрав в одному місці 648 дітей.

До кінця дня в парку відбулися концерти, конкурси, майстер-класи й дискотека.

На площі Свободи сотні дітей обвели крейдою на асфальті контури своїх долоньок у рамках акції "Світ у долонях дітей".

Відбувся також масштабний флешмоб "Сонце миру" за участю трьох тисяч дітей, які підняли складену з фрагментів "Стрічку миру" завдовжки 200 метрів.

Напередодні в Харкові відкрилася виставка робіт фіналістів першого обласного конкурсу дитячого малюнка "Наше мирне небо" за участю 3,5 тис. дітей від 6 до 15 років з Харкова і області. Як пообіцяла віце-губернатор Юлія Світлична, конкурс стане щорічним з можливістю для переможців навчатися в спеціалізованій школі-інтернаті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-