В Україні створять меморіальний комплекс Бабин Яр

В Україні створять меморіальний комплекс Бабин Яр

Укрінформ
В Україні буде створено меморіальний комплекс Бабин Яр.

Про це Президент України Петро Порошенко сказав під час спілкування зі школярами на всеукраїнському дитячому форумі "Діти змінюють світ", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми маємо вшановувати пам'ять євреїв, українців, поляків, представників інших народів, які загинули смертю мучеників від рук нацистів. Тому я прийняв рішення, що ми споруджуємо великий меморіальний комплекс Бабиного Яру", - сказав Президент України.

Президент зазначив, що це не просто ще один музей, який вшановує пам'ять жертв Голокосту.

"Це пам'ять про Україну... Вони всі наші громадяни", - наголосив Президент.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України 12 серпня 2015 року підписав указ про заходи у зв’язку з 75-ми роковинами трагедії Бабиного Яру з метою увічнення пам'яті про одну з найтрагічніших сторінок Голокосту - масове вбивство євреїв Києва, вшанування пам'яті жертв злочинів, скоєних нацистами під час окупації столиці України, - знищення мирних жителів усіх національностей, військовополонених, учасників українського визвольного руху.

Згідно з Указом передбачаються заходи щодо розвитку Національного історико-меморіального заповідника "Бабин Яр", зокрема, проведення міжнародного конкурсу проектів перспективного розвитку заповідника, опрацювання питання щодо створення музею історії Бабиного Яру та його розміщення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-