У Києві створять тимчасовий

У Києві створять тимчасовий "Артек"

Укрінформ
У Києві на базі санаторію Адміністрації Президента буде створено центр «Артек».

Про це Президент Петро Порошенко сказав на всеукраїнському дитячому форумі «Діти змінюють світ» у відповідь на пропозицію учасників створити такий центр, де обдарована молодь могла б спілкуватися та втілювати в життя різні проекти, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я переконаний в тому, що український «Артек» разом з Кримом повернеться в Україну, бо з нами є правда. Але Крим є окупованим. Я маю приємну звістку - один з колишніх ЦК санаторіїв, який зараз є на балансі Адміністрації Президента, я прийняв рішення передати дітям і на його базі створити центр «Артек». Він буде в Києві, він буде тимчасовим і він буде до повернення (Криму - ред.). Найбільш талановиті, обдаровані діти, діти загиблих та учасників АТО будуть мати можливість там відпочити», - сказав Президент.

Натомість Глава держави висловив упевненість, що Україна поверне землі, які окуповані російським агресором.

«Моя принципова позиція - ми маємо повернути український суверенітет на окупований Донбас», - сказав Порошенко.

Також Президент висловив упевненість, що нинішнє покоління українців обов'язково приєднається до європейської спільноти.

«Вам пощастило, що вам, українцям, доведеться жити у Європейському Союзі. Я щиро вірю, що Україна буде членом Європейського Союзу, що ми будемо жити в мирі, що ми переможемо», - наголосив Президент.

Фото: АП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-