У Києві зі стрільбою пограбували обмінник

У Києві зі стрільбою пограбували обмінник

Фото
Укрінформ
Столична поліція розшукує озброєного чоловіка, який у п'ятницю напав на пункт обміну валют та поранив працівника поліції охорони.

Про це написала у Фейсбуці речник столічної поліції Оксана Блищик. 

"Вчора ввечері надійшов виклик на вулицю Бульварно-Кудрявська у Шевченківському районі столиці: невідомий вибив вікно у касі пункту обміну валют та, зробивши кілька неприцільних пострілів із пістолета, змусив працівника віддати гроші", - написала Блищик.

За її словами, наряд поліції охорони,  який прибув на місце події за лічені хвилини, під час відпрацювання території помітив схожого за описом касира обмінника чоловіка та намагався його затримати. Але у відповідь на вимоги поліцейських зупинитися чоловік відкрив вогонь і поранив одного з поліцейських в ногу. Пораненого правоохоронця доправили в лікарню, де надали необхідну медичну допомогу. Його життю нічого не загрожує.

Як повідомила речниця Київської поліції, зловмисник зайшов у приміщення обмінного пункту із великою сумкою, молотком розбив вікно у касу та, погрожуючи пістолетом, примусив  касира віддати всі гроші - близько 10 тисяч гривень та понад 1700 доларів США.

При ретельному огляді місця події експерти вилучили кувалду, стріляні гільзи, набої, уламки скла, відбитки пальців, зразки крові, чорну сумку та чорну кепку. Окрім того, неподалік від місця скоєння злочину знайшли пістолет та одяг, у якому нападник скоїв розбійний напад. Усі ці речі відправили на експертизу.

Поліція розпочала три кримінальні провадження за ч. 3 ст. 187 (Розбій), ч. 2 ст. 342 (Опір працівникові правоохоронного органу) та ч. 2 ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України. У рамках досудового розслідування проводяться усіх необхідні заходи для затримання зловмисника. Йому загрожує до 12-ти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Поліція також звернулася до киян з проханням допомогти в упізнанні чоловіка, який скоїв напад та із застереженням не затримувати його самотужки.

"Якщо ви впізнали чоловіка, зображеного на фото, просимо звернутися у Шевченківське управління поліції або ж зателефонувати на 102. Чоловік може бути озброєний, тож у жодному випадку не намагайтеся його затримати!", - написала Блищик.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-