Велосипедисти вимагають обмежити швидкості на міських дорогах

Велосипедисти вимагають обмежити швидкості на міських дорогах

Укрінформ
Асоціація велосипедистів Києва передала до Кабінету Міністрів петицію, у якій вимагає зменшення ліміту швидкості у містах до 50 км\год.

Про це на прес-конференції у п'ятницю заявила координатор з питань національної роботи Асоціації велосипедистів Києва Ірина Бондаренко.

"Ми виступаємо за те, щоб швидкість у містах України була знижена до безпечного рівня, який за дослідженнями ЄС становить 50 км\год. Ми вже підписували петицію від велосипедних громадських організацій тиждень тому під час тижня безпечного руху і передали її до Кабміну", - сказала Бондаренко.

За її словами, також потрібно знизити межі перевищення швидкості, за який не накладається штраф.

"Нештрафоване перевищення швидкості на 20 км\год має бути скасоване.  Потрібно, щоб можна було перевищувати встановлену швидкість максимум на 10%. Для України це становитиме 5 км\год", - зазначає вона.

Бондаренко додала, що цю петицію вже підтримала 21 громадська організація велосипедистів з 16 міст.

Крім того, за її словами, Асоціація велосипедистів Києва підготувала для столиці  концепцію розбудови велосипедної інфраструктури. Вона, зокрема, передбачає, що у місті має бути 600 км велосипедних шляхів.

За її словами, ця програма розрахована на 15 років.

“Якщо в середньому 1 км велосипедного шляху коштує близько 1 млн грн, то на 600 км знадобиться близько 50 млн грн. У перші 5 років це обійдеться у 120-150 млн”, - зазначила Бондаренко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-