Діти бійців АТО вирушили на відпочинок до Хорватії

Діти бійців АТО вирушили на відпочинок до Хорватії

Фото
Укрінформ
Сотня дітей загиблих і поранених учасників АТО та "кіборгів" із Житомирської та Київської областей у неділю, вирушають на відпочинок до Хорватії. 

Оздоровлення дітей українських героїв відбувається з ініціативи дружини Президента України Марини Порошенко та за підтримки хорватського футболіста Івиці Піріча, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Уже другий рік поспіль завдяки небайдужості нашого великого друга - хорвата Івиці Піріча - наші діти, чиї батьки захищали Україну, відкриватимуть для себе Європу. Хорватія розуміє біль України, адже 25 років тому переживала подібні жахи війни. І тоді сусідні країни підтримали молоду хорватську державу, яка виборювала свою незалежність", - сказала Марина Порошенко.

Вона побажала дітям гарного відпочинку і приємних спогадів.

Зі свого боку голова Житомирської ОДА Сергій Машковський повідомив про те, що на Житомирщині проживає 3600 дітей учасників АТО.

Відвідати європейську країну цьогоріч зможуть близько 300 дітей із різних регіонів України. До першої групи ввійшли 100 дітей із Київщини та Житомирщини, а також 50 дітей із зони АТО, які оселилися на Дніпропетровщині. Зустрічати маленьких українців у місті Спліт буде хорватський футболіст, організатор і куратор проекту Івіца Піріч. Крім того, наприкінці літа ще 150 маленьких українців також відвідають Хорватію.

До Хорватії українські діти повезуть підписаний ними футбольний м'яч, який подарують Івиці Пірічу. А Марині Порошенко діти подарували ляльку-мотанку.

У Хорватії українські діти перебуватимуть з 24 травня по 4 червня. Для них Піріч організує футбольні турніри з маленькими хорватами.

Як повідомляв Укрінформ, влітку минулого року хорват Івіца Піріч започаткував гуманітарну акцію для українських дітей і поранених військовослужбовців. Зокрема, діти могли відпочити на морі, а бійці - пройти реабілітацію в спеціалізованих центрах. Цьогоріч в рамках акції до Хорватії вже поїхали 50 героїв-"кіборгів".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-