У Міносвіти заявили про плани

У Міносвіти заявили про плани "розвантажити" початкову школу

Укрінформ
Міністерство освіти та науки планує влітку "розвантажити" та модернізувати навчальні програми для початкової школи українською мовою навчання.

Про це повідомляє прес-служба МОН.

"Міністерство починає перегляд програм для початкової школи. Мета – доопрацювати програми з урахуванням вікових особливостей дітей, викликів сьогодення і потреб майбутнього. Ми прагнемо зробити програми такими, щоб вчителю було легко відповісти на запитання дітей - для чого ми це вчимо", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, планується прибрати дублювання між предметами, а також інтегрувати в зміст існуючих базових предметів такі сучасні компетенції, як цифрова, підприємницька, громадянська, комунікаційна грамотність.

Як зазначили у відомстві, перегляд програм планується провести із залученням представників експертної та освітянської спільноти, а також провести їх публічне обговорення.

Затвердження оновленого змісту навчальних програм пройде наприкінці липня. Надалі Міносвіти планує перегляд навчальних програм 9 класу, для якого в наступному році мають друкуватися нові підручники.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-