Українському хакеру у США загрожує до 20 років в'язниці

Українському хакеру у США загрожує до 20 років в'язниці

Укрінформ
Український хакер Вадим Єрмолович визнав себе винним у причетності до міжнародної групи, яка викрадала й використовувала корпоративні випуски новин, що дало змогу злочинцям заробити близько 30 мільйонів доларів на біржових операціях.

Про це повідомляє Німецька хвиля.

"Під час суду в США хакер з України визнав, що брав участь у схемі викрадення корпоративної інформації та використання її для торгівлі на фондовому ринку. Йому загрожує до 20 років в'язниці", - зазначається у повідомленні.

При цьому уточнюється, що Єрмолович визнав себе винним у крадіжці особових даних і змові з метою комп'ютерного зламу.

Нагадаємо, прокуратура США звинувачує трьох хакерів і сімох трейдерів, багато яких пов'язані з Росією, у крадіжці в період з лютого 2010 до серпня 2015 року неопублікованих даних агенцій Business Wire, Marketwired і PR Newswire.

Упродовж 2010-2015 років група злочинців могла отримати доступ до більш ніж 150 тисяч неопублікованих прес-релізів, які містили дані про прибутки компаній. Американські слідчі назвали цю схему наймасштабнішою серед досі викритих схем такого типу.

За даними іноземних ЗМІ, до банди кіберзлочинців належали двоє українських хакерів, шестеро біржових маклерів (п'ятеро з яких - із США) та американський фахівець із нерухомості.

28-річний киянин Вадим Єрмолович був одним із кількох людей, заарештованих у серпні 2015 року в США та Україні. Місцезнаходження ще двох обвинувачених хакерів - українців Олександра Єременка та Івана Турчинова - наразі невідоме.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-